Apie mus

Naujienos



Birželio 14, 21 ir 28 dienomis Bariūnų bibliotekoje vyko popietės vaikams „Kūrybinių užsiėmimų dirbtuvėlės “, kuriose dalyvavo Saugėlaukio seniūnijoje gyvenantys vaikai.

Visiems susirinkusiems popietės dalyviams bibliotekininkė Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė trumpai pristatė užsiėmimų veiklą. Su vaikais buvo susitarta, kad atėję į užsiėmimus ir išeinant iš jo nupieštų veidelius, kaip jaučiasi ir juos mestų į emocijų kibirėlį. Vasaros pabaigoje apžvelgsime, kokios vyravo nuotaikos.

Pirmojo užsiėmimo metu dalyviai kūrė savo istoriją ant juodo popieriaus lapo dėliodami akmenėlius įvairių dydžių ir spalvų. Jie buvo priklijuoti prie pagrindo, darbai padekoruoti spalvotomis kreidelėmis. Kiekvienas vaikas savo istorijai sugalvojo po pavadinimą. Po kūrybinių darbų visi rinkomės į žaidimų erdvę, kurioje vaikai rado nemažai veiklos.

Sekančio užsiėmimo veikloje su mažaisiais edukacijos dalyviais gaminome paveikslėlius-atvirutes. Ant metalinių dangtelių tepėme akrilinius dažus ir šių spalvų margąsias paletes dėliojome ant baltų apskritų popieriaus lapų taip gaudami nuostabius ir netikėtus paveikslėlius. Kiekvienas vaikutis savo darbelius klijavo ant apskritų ir kvadratinių spalvotų pagrindų.

Įsibėgėjus kūrybiniams procesams išbandėme jėgas Slime - „šlykštuko“ gamyboje. Čia fantazijai ribų nebuvo. Naudojome įvairias priemones: PVA klijus, kukurūzų krakmolą, skutimosi putas, šampūną, sodą ir kt. Vaikams buvo įdomu stebėti įvairių medžiagų susijungimą, jos konsistenciją, patirti įvairius jausmus liečiant ir minkant mases. Dirbtuvėlių kūrėjai pasijuto esantys mažoje laboratorijoje, kurioje kiekvienas galėjo laisvai ir nevaržomai kurti.

E. Vasiliauskaitės-Rašimienės inf. ir nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2022-07-01