Apie mus

Simonos Nakrošiūtės personalinė paroda „Objektų kolekcija“

  2022-10-12



Paroda eksponuojama Viešosios bibliotekos hole (išpjautas iš metalo laužo segmentas, fotografijos) ir Skaitytojų aptarnavimo skyriuje (juvelyriniai dirbiniai). Kviečiame aplankyti!

Simona Nakrošiūtė – VDA Telšių fakultete baigė metalo meno ir juvelyrikos bakalauro studijas. 2021 metais VDA Kauno fakultete ji įgijo stiklo meno ir dizaino magistro diplomą. Parodose dalyvauja nuo 2015 m. Vieni pirmųjų jos kūrinių buvo eksponuoti jungtinėje menininkų parodoje „Vasaros akademija pagal A. Mončį“ Antano Mončio muziejuje (Palanga). Ji aktyvi juvelyrikos parodų „AmberTrip“ ir „Legnica“ (Lenkija) dalyvė. 2019 m. menininkė surengė personalinę parodą „Objekto menas“, skirtą V. Putvinskio metinėms paminėti. Ji taip pat dirba konceptualiosios juvelyrikos srityje.
Parodoje atkreipiamas dėmesys į tvarumą. „Savo kūrybiniame darbe sureikšmindama metalo lauže rastus nenaudojamus, nefunkcionalius, išmestus daiktus, juos tyrinėju, kol jie tampa atspirties tašku naujų meno objektų atsiradimui. Rasti objektai tampa naujo meno kūrinio pagrindu. Nenaudojamiems daiktams specialiai sukuriama estetiška išvaizda ir iš jų išpjaunamas segmentas“, – teigia autorė. Parodos metu bus pristatyti sukurti objektai, filmas, kuriame įmažintas kūrybos procesas. S. Nakrošiūtė teigia: „Per savo darbą noriu labiau kalbėti apie laisvę. Laisvę kurti, vaizduoti savo idėjas, reikšti savo nuomonę ir pristatyti vizijas kaip nori. Nes dažnai yra pamirštama, kokia svarbi yra laisvė. Laisvė už kurią kovoja Ukrainos žmonės.
***
Paroda organizuojama pagal Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos įgyvendinamą šiuolaikinio meno projektą „Meno jungtys 2“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Joniškio rajono savivaldybė.
Paroda veiks iki 2022 m. spalio 12 d.
Paskutinio redagavimo data: 2022-09-23