Apie mus

„Erasmus+“ mokymai „Dungeons and Librarians: the Quest for Gamified Reading“



Lapkričio 21–25 d. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje vyko „Erasmus+“ projekto „Dungeons and Librarians: the Quest for Gamified Reading“ mokymai, kuriuose dalyvavo bibliotekininkai iš Bulgarijos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos. Mūsų bibliotekai atstovavo Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vyresn. bibliotekininkė Gintarė.

Šių mokymų tikslas buvo suteikti dalyviams naudingos ir prasmingos informacijos apie tai, kaip žaidybinimo metodas gali padėti modernizuoti ir atnaujinti skaitymo skatinimo iniciatyvų praktiką bibliotekose.  Mokymuose dalyvavo už jaunimo veiklas savo bibliotekose atsakingi specialistai arba tie, kurie planuoja dirbti su jaunimu.

Projekto vadovas Gintautas Jazdauskas pabrėžė, kad projektu buvo siekiama, pasitelkiant kuo daugiau sužaidybinimo metodų ir gerosios praktikos pavyzdžių, bibliotekose sukurti įtraukias ir efektyvias  skaitymo skatinimo iniciatyvas, idėjas projektams ir kitas veiklas, daugiausia orientuotas į jaunimą. Mokymų metu vyko  susipažinimas su geraisiais sužaidybinimo praktikų pavyzdžiais bei jų išbandymas praktiškai, vykdant įvairias užduotis. Dalį šių užduočių teoriškai ir praktiškai padėjo atlikti profesionalūs lektoriai.

Mokymų metu taip pat vyko ir darbas grupėmis. Kiekviena grupė iki savaitės pabaigos, pritaikydama mokymų metu įgytas žinias, turėjo parengti po vieną iniciatyvą  / projektą, kurio pagrindas – skaitymo skatinimas pasitelkiant sužaidybinimą.

Knygų skaitymo pateikimas kaip smagaus ir įtraukiančio žaidimo dalis suteikia vilties, kad skaitymu ir bibliotekomis vėl ims domėtis tie jauni vartotojai, ypač paaugliai, kurie mažiau skiria laiko knygų skaitymui.

Viešosios bibliotekos inf.



Paskutinio redagavimo data: 2022-12-08