Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-12-02



Satkūnų bibliotekoje lankėsi Joniškio r. pagrindinės mokyklos 5 klasių mokiniai.

Joniškio r. pagrindinės mokyklos 5 klasių mokiniai iš Gasčiūnų, Gataučių ir Kriukų mūsų krašto rašytojo Jono Avyžiaus jubiliejinių gimimo metinių proga lankėsi Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Satkūnų filiale.

Vyko integruota pamoka. Viskas prasidėjo nuo įžanginio bibliotekininkės Nidos Rudienės žodžio, rašytojo kūrinių parodėlės pristatymo. Iš pradžių mokinių komandos atliko užduotis interaktyviame informaciniame stende. Kad ši veikla penktokams labai patiko, buvo matyti iš jų spindinčių akių ir noro kuo geriau pasirodyti. Vėliau visų laukė Kepalių kaimo bendruomenės atstovės Ritos Katinaitės mokiniams parengtas protmūšis, pareikalavęs kūrybiškumo ir žinių apie Jono Avyžiaus kūrinius vaikams. Mokiniams buvo ir smagu, ir neramu, pirmą kartą kalbant į mikrofoną, skaityti ištraukas iš populiariausių rašytojo knygų. Integruota pamoka baigėsi apsilankymu Jono Avyžiaus gimtinėje ir namų darbų užduotimi – nupiešti pasirinktos rašytojo gimtosios sodybos detalės iliustraciją.

Pirmoji oficiali žiemos diena prabėgo greitai. Joniškio r. pagrindinės mokyklos penktokai ir jų mokytojos labai dėkingi bibliotekininkei Nidai ir jos pagalbininkei Ritai už šiltą priėmimą ir smagias užduotis.

I. Kuropatkinienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2022-12-05