Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-03-23



Kovo 23 d. Žagarės bibliotekoje vyko susitikimas su vaikų rašytoja, edukatore Igne Zarambaite.

Rytmetį į Žagarės miesto biblioteką rinkosi Žagarės gimnazijos 3 klasės mokiniai, lydimi mokytojos Nijolės Vadapalienės. Vaikai turėjo galimybę susitikti su vaikų rašytoja, edukatore Igne Zarambaite. Tai Radviliškio rajono viešosios bibliotekos projekto „Kūryba bendrystėje“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba, inicijuotas susitikimas. Projekto ir susitikimo tikslas – skatinti vaikus originaliai mąstyti, skirti dėmesį saviraiškai ir kūrybai, o per kūrybą suteikti galimybę išsaugoti savo kultūrinį identitetą, savo krašto vietovardžius.

Susitikimo metu I. Zarambaitė papasakojo vaikams įdomių pasakojimų iš savo gyvenimo, apie savo namiškius – du katinus ir balandį, rankų darbo lėles, kurias pati ir kuria. Po to rašytoja su mokiniais kūrė istoriją, į ją  įterpdama Žagarės krašto vietovardžius. Vaikai sukūrė istoriją apie atsiskyrėlį žirgą Ozą ir draugus, padėjusius  stebuklingai pasveikti. Kuriant istoriją buvo paminėti Raktuvės piliakalnis, Švedlaukis, Švedpolio šaltinis, Švėtės upė, Žagarės ozas, žagarvyšnės.

Po susitikimo renginio dalyviai I. Zarambaitei padovanojo atminimo dovaną – kalendorių su savo klasės nuotrauka, paskui stojo į eilę autografų. Atsisveikinant rašytoja pasirašė svečių knygoje, palinkėdama „apsidairyti savo kasdienybėje, nes ten pilna stebuklų, belieka pastebėti juos!“

V. Kurauskienės inf. ir nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2023-03-29