Renginiai

Lankytasi Knygų mugėje

  2015-02-23



Vasario 19 -ąją Vilniuje prasidėjo ir keturias dienas vyko 16-oji tarptautinė Knygų mugė.

    Vasario 19 -ąją  Vilniuje prasidėjo ir  keturias dienas vyko 16-oji tarptautinė Knygų mugė. Pasak Kultūros ministro Šarūno Biručio,  „po Dainų šventės tai yra pats didžiausias kultūrinis reiškinys Lietuvoje“.
   Mugės atidarymo ceremonijoje dalyvavusi  Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė  sakė, kad „knyga yra šviesa, tai ir žinios, ir gyvenimo patirtis, ir pareiga, ir  pavyzdys. Knyga yra šviesa tam, kas nori siekti tos šviesos, kas nori siekti knygos ir ją turėti kaip savo kelrodį.“
    Detektyvų mėgėjai šį kartą buvo ypatingai pagerbti, šių metų Knygų mugės tema – „Nenušaunamas žanras: detektyvas“. Tačiau nenuskriausti liko ir kitokio žanro knygų mėgėjai. Gausybė renginių: knygų pristatymai, parodos, koncertai, pokalbiai leido pasirinkti, kas kam aktualu ir įdomu.
     Pirmąją Knygų mugės dieną, taip vadinamą   Bičiulių dieną,  parodų ir kongresų centre „Litexpo“ lankėsi ir grupė Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos ir filialų darbuotojų. Jie susitiko  su kolegomis iš kitų bibliotekų, bendravo su leidėjais, rašytojais. O verslininkas ir  keliautojas Paulius Kovas ne tik padovanojo Joniškio bibliotekai  knygą „Kaip išlikti sausam“, bet ir pažadėjo su žmona aktore Nijole Narmontaite atvykti į Joniškį ir Žagarę.
      Vėliau bibliotekininkai apžiūrėjo  Taikomosios dailės muziejuje eksponuotą  parodą iš A. Vasiljevo kolekcijos.

                           Dalia Norvaišienė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09