Apie mus

Naujienos

  2015-02-24



Kepalių kaimo vaikams buvo labai smalsu sužinoti, kas tas protų mūšis, nes pernai grupelė kaimo gyventojų vis traukdavo žaisti „Europrotų ”.

   Kepalių kaimo  vaikams buvo labai smalsu sužinoti, kas tas protų mūšis, nes  pernai  grupelė kaimo gyventojų  vis traukdavo  žaisti „Europrotų ”.  Kepalių filialo  bibliotekininkė, norėdama parodyti, kaip viskas vyksta,  vasario 20 dieną surengė nedidelį protų mūšį vaikams „ Lietuva, Tėvyne mūsų“.
     Vaikams  buvo paruoštos keturios temos po penkis klausimus. Pirmoji buvo vaizdai, po to  ėjo Lietuvos istorija, geografija, literatūra ir tautosaka.  Penktadienio  pavakarę į biblioteką  susirinko nemažas būrelis vaikų. Susiskirstę į komandas po tris ir  pasivadinę „Kentais“, „Bosais“, „Koldūnais“ ir „MLG“ jie pradėjo žaidimą. Ant sienos buvo rodomos skaidrės su klausimais, o komandos lapeliuose rašė atsakymus. Lengviausiai sekėsi atsakinėti į vaizdinius ir istorijos klausimus, o sunkiausia tema pasirodė besanti  geografija. Vaikams sunku buvo atsakyti, kieno bareljefas  iškaltas ant Puntuko akmens, dauguma nepažino Joniškio herbo, bet laikas prabėgo greit ir protmūšis pasibaigė. Geriausiai pasirodė „Koldūnų“ komanda surinkusi 13 taškų  iš 20 galimų, antroji atiteko „MLG“ (10 taškų), trečioji — „Kentams “ (9,5 taško) ir ketvirtoji — „Bosams“ (7,5 taško).     Biblioteka labai dėkinga Kepalių kaimo bendruomenei „Ašvinei“,  padedančiai ir paremiančiai biblioteką. Šiam  renginiui bendruomenė skolino projektorių ir fotoaparatą.
Rita Blavaščiūnienė     
Kepalių filialo vyr. bibliotekininkė
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09