Renginiai

Pas pirmokus atkeliauja pasakos

  2015-03-12



Jono Avyžiaus viešoji biblioteka nuo šių metų pradžios vykdo projektą „Lietuvių literatūra visoms kartoms“, kurio tikslas – skatinti skaitymą, puoselėti lietuvišką žodį.

   Jono Avyžiaus viešoji biblioteka nuo šių  metų pradžios vykdo projektą „Lietuvių literatūra visoms kartoms“, kurio tikslas – skatinti skaitymą, puoselėti lietuvišką žodį.
   Todėl nuo  sausio, kartą per mėnesį, į Mato Slančiausko progimnazijos ir „Saulės“ pagrindinės mokyklos pirmokų klases pasibeldžia pasaka, o tiksliau – Vaikų literatūros skyriaus darbuotojos. Mažiesiems jos skaito   pasakas iš neišsemiamo lietuvių tautosakos lobyno. Vaikai jau klausėsi dviejų pasakų: „Stebuklinga staltiesė ir tabokinė“ ir „Strakalas ir Makalas“. 
   Šiais laikais visi yra labai rimti, daug dirba, skuba, pavargsta ir nebeturi laiko tokiems „niekams“ kaip pasaka, nepelnytai nugrūsdami ją į tolimiausią kertę. O juk skaitant pasaką  laikas  tarsi sustoja, jos klausantis  vaikas  apgaubiamas ramybe ir saugumu, pažadinamas pergalės jausmas, mokoma pažinti pasaulį, įspėjama, kad yra gerų ir blogų žmonių. Pasaka yra stebuklas, lydintis  žmoniją nuo neatmenamų laikų, vaikystei suteikiantis sparnus, o suaugusiems neleidžiantis pasenti. Sustabdykime laiką skaitydami pasakas!


                                                                                     Dovilė Kurlienė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09