Apie mus

Naujienos

  2015-03-25



Kovo 19-ąją – pempės grįžimo dieną į Skaistgirio biblioteką, lydimi auklėtojų, atskubėjo Skaistgirio gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus vaikai.

  Kovo 19-ąją – pempės grįžimo dieną  į Skaistgirio biblioteką, lydimi auklėtojų, atskubėjo Skaistgirio gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus vaikai.
   Taip jau buvom sutarę, kad tą rytmetį kalbėsime apie gimtinėn grįžtančius paukščius. Visi pavasario mėnesiai pavadinti paukščių vardais, o kovo mėnesį dažna diena skiriama kokiam nors paukščiui.
    Rytmetį pradėjome skaitydami Martyno Vainilaičio eilėraštuką „Žydras kelias į gimtinę“ ir Ramutės  Skučaitės „Paukščių taką“. Kalbėjome apie  paukščius, kurie  išskrenda į šiltus kraštus, o kurie žiemoja Lietuvoje,  kuris   paukštis yra pirmasis pavasario pranašas, o kuris grįžta vėliausiai. Vaikai sužinojo, kas yra paukščių laikrodis, prisiminė, koks paukštis tituluojamas paukščių karaliumi ir su dideliu malonumu pamėgdžiojo jo judesius. 
     Kartu vartydami bibliotekos turimas knygeles sužinojome, kad paukščiai ne tik čiulba, bet ir švilpauja, ūbauja, kukuoja, ciksi, čirškia. Skaitėme ištrauką iš S. Paltanavičiaus knygelės „Velniukas ir vieversiukas“. Mažiesiems patiko klausytis paukščių garsų iš CD ir spėlioti, koks tai paukštis. 
     Susitikimo pabaigoje mažieji rytmečio dalyviai pamiklino pirštelius taškuodami  pempės lizdelyje sudėtus kiaušinėlius.

                      Jolanta Jatulienė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09