Renginiai

Įvykę renginiai

  2015-03-26



Kovo 25 – ąją Žagarės miesto bibliotekoje surengtas Pasaulinei vandens dienai paminėti skirtas rytmetys „Šalia Švėtės mes gyvenam“, sudominęs ne tik vaikus, bet ir suaugusius.

   Kovo 25 – ąją Žagarės miesto bibliotekoje surengtas Pasaulinei vandens dienai paminėti skirtas  rytmetys „Šalia Švėtės mes gyvenam“, sudominęs  ne tik vaikus, bet ir suaugusius.
   Į rytmetį atėjo Žagarės lopšelio – darželio „Vyšniukas“ darželinukai su auklėtoja Reda Šakinskaite, Žagarės gimnazijos trečiokai su  mokytoja Nijole Vadapaliene ir  keletas garbaus amžiaus senjorų. Ta proga biblioteką puošianti gėlė juka padabinta lapeliais su vaikų mintimis apie vandenį. 
    Rytmečio metu Vandens Lašelis  (bibliotekininkė Vitalija) pasekė pasakaitę apie lašiuką Smalsiuką, pasakojo vaikams apie vandens reikšmę žmogui ir supančiai aplinkai. Vaikai sužinojo, kad žmogus ir vanduo yra du neatsiejami dalykai, augančiam vaikui vanduo reikalingas kaip oras ir maistas. Žagarietė  Saulė Marija Labanauskienė vaizdingai ir įdomiai pasakojo apie savo gyvenimą šalia Švėtės, apie upėje gyvenančias žuvytes, taip pat apie vandenyje ir aplinkoje tykančius pavojus.
    Vaikai minė mįsles, prisiminė girdėtas patarles, į lašelio formos knygelę surašė savo mintis apie vandenį ir jo svarbą gyvenime.
   Buvo atlikti  keli bandymai: skęsta ar plaukia į vandenį įmesti įvairūs daiktai, didelį įspūdį vaikams palikęs bandymas su sūriu vandeniu.
   Renginio pabaigoje draugiškai susėdę į vieną ratą darželinukai nupiešė kolektyvinį darbelį „Lietsargių ir lietaus šokis“.
                                                                                   
Vitalija Kurauskienė
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09