Apie mus

Naujienos

  2015-04-03



Balandžio 2-osios popietę Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Bariūnų filiale susirinko Bariūnų kaimo gyventojai į susitikimą su satyriku Petru Motiejūnu.

   Balandžio 2-osios popietę  Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Bariūnų filiale susirinko Bariūnų kaimo gyventojai į susitikimą  su  satyriku Petru Motiejūnu.
    P. Motiejūnas atvyko su  autorine programa – „Balandis – juokais ir rimtai: intermedijos ir feljetonai“.
    Satyrikas trumpai papasakojo apie savo gyvenimo vingius:  gyveno Sibire, grįžęs apsistojo Joniškyje, teko dirbti Bariūnuose, buvo audruvietis.  Prieš trisdešimt metų išvykęs  iš Joniškio kurį laiką  gyveno Vilniuje, šiuo metu  gyvena Plungėje, anot satyriko,  uošvijoje.
    Pradėdamas renginį svečias ant stalo susidėliojo pundelį knygų, šalia pasidėjo senučiuką akordeoną ir...žvakių. Per dalyvių rankas buvo siunčiama „juoko“ žvakė, palydima linksmų  posakių  ar minčių. Tokiu ritualu prasideda  kiekvienas P. Motiejūno renginys. 
    Įpusėjus pašnekesiams P. Motiejūnas, pritariant akordeonui,  uždainavo intermedijas apie Joniškį, Bariūnus.  Vyko mini viktorina  „Atspėk politiko pavardę“, kur popietės dalyviai iš  skaitomų  feljetonų  spėliojo,  apie kokį politiką šmaikštaujama. Taip pat  svečias skaitė savo sukurtus  „Gyvūnų minilogus“, dainų aforizmus.
     Susitikimo pabaigoje P. Motiejūnas kiekvienam  padovanojo po knygą, dalijo autografus, siūlydamas  pasirinkti su kokia priemone pasirašyti. Vieni rinkosi antspaudą su užrašu „Žurnalo „Talentai“ leidėjas, redaktorius Petras Motiejūnas“, kiti – „Putino rašiklį“, tretiems svečias  pasirašinėjo rašytojo klaipėdiečio Juozo Šikšnelio dovanota lazda  su rašikliu. 
     Smagi popietė neprailgo ir pralinksmino būrelį bariūniečių.

                                                 Erika Vasiliauskaitė – Rašimienė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09