Renginiai

Popietė su Anderseno pasakomis

  2015-04-07



Balandžio 2-ąją, Tarptautinę vaikiškos knygos dieną, buvo minimos ir pasakų meistro Hanso Kristiano Anderseno 210–osios gimimo metinės. Ta proga Jurdaičių filialo jaunieji skaitytojai pakviesti į popietę „Svečiuose pas H. Kristiano Anderseno pasakas“.

   Balandžio 2-ąją, Tarptautinę vaikiškos knygos dieną, buvo minimos ir pasakų meistro  Hanso Kristiano Anderseno 210–osios gimimo metinės. Ta proga Jurdaičių filialo jaunieji skaitytojai pakviesti į popietę „Svečiuose pas H. Kristiano Anderseno pasakas“.
   Pirmiausia  vaikai gavo užduotį – bibliotekos lentynose surasti Anderseno knygas, kurių  žaidimo dalyviai surado net vienuolika. Renginio metu kalbėtasi,  kokias pasakas vaikai yra skaitę, kas jose  pasakojama, kurios pasakos vaikus žavi labiausiai.  Visos Anderseno pasakos mėgstamos, bet labiausiai „Sniego karalienė“, „Bjaurusis ančiukas“, „Alavinis kareivėlis“, „Princesė ant žirnio“, „Mergaitė su degtukais“. Prisimintos  šių pasakų ekranizacijos.
    Bibliotekininkė vaikams skaidrėse trumpai pristatė Anderseno gyvenimą ir kūrybą, po to pakvietė sudalyvauti viktorinoje jo sukurtų pasakų motyvais.  
    Renginio dalyviai apdovanoti prizais, o pabaigoje visi kartu žiūrėjo animacinį filmuką – pasaką „Coliukė“ ir vaišinosi saldžiomis kaimo bendruomenės vaišėmis. 
                                                                                    
Diana Užkuraitienė
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09