Renginiai

Įvykę renginiai

  2015-04-17



Balandžio 14 dieną į Kultūros centrą sugužėjo Joniškio miesto mokyklų pirmokai. Juos pasitikusios Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos bibliotekininkės palydėjo į tamsoje skendinčią antro aukšto salę.

   Balandžio 14 dieną į Kultūros centrą  sugužėjo Joniškio miesto mokyklų pirmokai. Juos pasitikusios  Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos bibliotekininkės palydėjo į tamsoje skendinčią antro aukšto salę.
    Kai visi žiūrovai susėdo į vietas, užsižiebė margaspalvės šviesos ir scenoje pasirodė „Avilio“ teatro aktoriai. Jie pasveikino vaikus su Tarptautine vaikiškos knygos diena ir pakvietė vaikus kartu su jais keliauti į Hanso Kristiano Anderseno pasaką „Princesė ir kiauliaganys“. Suskambo švelnūs muzikos garsai ir spektaklis prasidėjo. Nuščiuvę vaikai kartu su pasakos herojais leidosi į kelionę per pasaką: kartu plojo, šoko, juokėsi ir liūdėjo. Nors Anderseno pasakoms jau beveik 200 metų, aktorių įkūnytų personažų dėka jos suskamba naujai. 
      Po spektaklio pirmokai ir jų mokytojos skubėjo nusifotografuoti su „princese“ ir „kiauliaganiu“, dėkojo aktoriams už nuostabų vaidinimą, o bibliotekininkėms tarė „ačiū“ už nepaprastą šventinę nuotaiką.

        Dovilė  Kurlienė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09