Renginiai

Įvykę renginiai

  2015-04-21



Balandžio 16-ąją „Audruvės“ literatų klubo ir jo vadovės Alinos Jonaitienės iniciatyva Joniškio Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje įvyko susitikimas su poete Rita Bijeikyte – Gataute (Staršelskiene) ir jos eilėraščių knygos „...kai susitinkame“ pristatymas.

   Balandžio 16-ąją „Audruvės“ literatų klubo ir jo vadovės Alinos Jonaitienės  iniciatyva Joniškio Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje įvyko susitikimas su poete Rita Bijeikyte – Gataute (Staršelskiene) ir jos eilėraščių knygos „...kai susitinkame“ pristatymas. 
   Rita Bijeikytė kilusi iš Joniškio r. Gataučių kaimo, baigė  Joniškio 1-ąją  vidurinę  mokyklą (dabar „Aušros“ gimnazija). Iš profesijos medicinos darbuotoja šiuo metu dirba socialine pedagoge ir kuria eiles. Kaip susitikime kalbėjo Rita, pirmieji poetės ugdytiniai buvo jos mokytojai Joniškyje, pirmasis jos gebėjimą rašyti pastebėjęs lietuvių kalbos mokytojas  Pranas Samulionis.
     „...kai susitinkame“– penktoji poetės knyga, į kurią sudėti geriausi jos   eilėraščiai iš ankstesnių knygų apie pamatines gyvenimo vertybes: meilę Tėvynei, meilę Žemei, meilę Motinai.
    Ritos Bijeikytės eilės pasitarnauja kaip biblioterapijos priemonė ir jai pačiai,  ir dvasinę ar fizinę negalią išgyvenantiems žmonėms. 
    Vakaro dalyviams malonų įspūdį paliko šiltas ir nuoširdus Ritos bendravimas, jautrios jos pačios skaitomos eilės. 
    Renginio metu viešnios eiles skaitė Mato Slančiausko progimnazijos moksleivės, dainavo Joniškio kultūros centro jaunosios atlikėjos.  

                                                            Violeta Vilčiauskienė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09