Apie mus

Naujienos

  2015-04-22



,,Seku seku pasaką, vilkas rijo ašaką“... Ar prisimenate tai? Gal šią pasaką jums sekė močiutė, o gal mama? O gal ją išgirdote darželyje ar mokykloje?

    ,,Seku  seku pasaką, vilkas rijo ašaką“... Ar prisimenate tai? Gal šią pasaką jums sekė močiutė, o gal mama? O gal ją išgirdote darželyje ar mokykloje? Pasakos – tai nuostabus pasaulis, pilnas stebuklingų veikėjų, įvairiausių įvykių, neįtikėtinų nuotykių, į kuriuos mus veda knygos.  
    Joniškio mieste yra vieta, kurioje apsilankę, jūs nukeliausite į savo vaikystės šalį, patirsite daug įvairiausių nuotykių, įgyvendinsite savo idėjas ir svajones. Tai vaikų literatūros skyrius,  vadinamas ,,Vaikų biblioteka“.
    Čia dirba puikios  darbuotojos – vedėja Dovilė Kurlienė, bibliotekininkės  Violeta Katinienė ir Stanislava Silkienė.  Jos tarsi tos pasakų fėjos, gerosios stebuklingosios pagalbininkės  sutinka jaunuosius skaitytojus, supažindina  vaikus su  naujais žurnalais  ir knygomis, padeda išsirinkti tinkamą knygelę pagal vaiko amžių ir pomėgius, pakviečia apsilankyti ,,Saulės zuikučio“ svetainėje, kurioje vaikai gali rasti ne tik įdomių ir originalių knygų, bet ir įvairiausių žaidimų, smagiai ir turiningai praleisti laiką su draugais. Mėgstantys  paieškoti informacijos, pažaisti kompiuterinius žaidimus ar pabendrauti su  draugais virtualioje erdvėje  visada gali naudotis bibliotekoje esančiais kompiuteriais. Todėl nenuostabu, kad ir kada čia užsuksi – visada pilna vaikų, girdėti jų balsų šurmulys...
    Jau daug metų  bendradarbiaujame su Vaikų biblioteka. Keletą kartų per metus kartu su savo mokiniais apsilankome joje.  Ir  visada esame laukiami svečiai. 
    Šiais metais dalyvaujame mokykliniame projekte ,,Ir knyga mane augina“. O kaip knyga be bibliotekos? Apsilankėme Vaikų bibliotekos darbuotojų surengtame lėlių spektaklyje, sukurtame pagal lietuvių pasaką ,,Sesytė Elenytė ir broliukas aviniukas“. Lėles spektakliui pasiuvo  vedėja  D. Kurlienė, o aktorės  – bibliotekos darbuotojos.  O ir patys sulaukėme svečių. Pas mus į klasę atvyko keliaujantys aktoriai –  bibliotekos darbuotojos Dovilė Kurlienė ir Violeta Katinienė. Čia vyko edukacinė pamokėlė ,,Skaitymas kitaip“. Bibliotekininkės supažindino pirmokus su lietuviškomis pasakomis ,,Staltiesė ir tabokinė“  ir ,,Strakalas ir Makalas“. Jos ne tik skaitė, bet ir vaidino. Vaikams labai patiko. Aktores nustebino pirmokų klausimų gausa, į kuriuos joms teko atsakyti. O visai neseniai buvome pakviesti  stebėti  teatro ,,Avilys“ spektaklį ,,Princesė ir kiauliaganys“,  skirto Tarptautinei vaikiškos  knygos dienai paminėti.  Buvo  ne tik įdomu, bet ir smagu. 
     Kviečiu visus –  ir mažus,  ir paaugusius –  dažniau  lankytis ten, kur gyvena pasakos...     

                            Dalia Palubinskienė
Joniškio ,,Saulės‘‘ pagrindinės mokyklos 1 b klasės mokytoja

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09