Apie mus

Naujienos

  2015-05-04



Bariūnų filiale balandžio 23-iosios rytas prasidėjo rytmečiu „Kai bibliotekos durys atsidaro“, į kurį susirinko Bariūnų vaikų darželio vaikai.

  Bariūnų filiale balandžio 23-iosios rytas  prasidėjo rytmečiu „Kai bibliotekos durys atsidaro“, į kurį susirinko Bariūnų vaikų darželio vaikai.
    Bibliotekininkė, išdėliojusi ant stalo įvairias knygutes,  trumpai papasakojo, kas gyvena bibliotekoje. Vaikams pristatytos mažosios enciklopedijos, žaidimų knygelės, pasakos, eilėraščiai, žurnaliukai  vaikams, kompaktinės plokštelės su dainelėmis ir pasakomis. Po trumpos knygučių apžvalgos  vaikučiai pakviesti į „Internautų buveinę“, kur  patogiai įsitaisę ant kėdžių žiūrėjo filmuką „Gaidys ir spalvos“. 
    Po pietų į biblioteką atskubėję iš mokyklos sugrįžę vaikai taip pat domėjosi išdėliota knygų parodėle, linksmai dalijosi perskaityta informacija. 
    Bibliotekoje apsilankę vyresnio amžiaus lankytojai domėjosi interneto paslaugomis, naujomis knygomis. 
    Maldenių filialas Nacionalinę bibliotekų savaitę pasitiko fotografijų paroda „Akimirkos iš bibliotekos gyvenimo“. Balandžio 24-ąją į virtualią kelionę „Bibliotekoje – pažintis su pasauliu“ susirinkę vyresnio amžiaus žmonės galėjo susipažinti su įvairias šalis pristatančiomis interneto svetainėmis, pakeliauti po Lietuvos miestelius ir kaimus. Tuo pačiu renginio dalyviai prisiminė anksčiau per e-mokymus įgytas žinias dirbti su programomis „Word” ir „Skype“. Mažieji bibliotekos lankytojai mokėsi kurti filmukus, redaguoti nuotraukas, parsisiųsti muziką.
    Rudiškių filiale surengta informacijos valandėlė vaikams „Skaitau naujoviškai – elektroninė knyga“. Bibliotekininkė su popietės dalyviais kalbėjo apie elektroninę knygą, kuo ji patraukli ir įdomi. Paaiškėjo, kad nė vienam renginio dalyvių neteko tokios skaityti. Bibliotekininkė pristatė e. knygas, paaiškindama, kad tai tos pačios knygos, kurias skaitome atspausdintas ant popieriaus, tik išleistos elektroniniu formatu, papasakojo, kad jas galima atidaryti ir skaityti kompiuteryje, mobiliajame telefone ar specialiame e. knygoms skaityti skirtame įrenginyje – elektroninių knygų skaityklėje, parodė, kur internete galima nemokamai rasti ir paskaityti e. knygų. 
                                                               
Erika Vasiliauskaitė – Rašimienė
                                                               Lionė Adomaitienė
                                                               Irena Lacienė
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09