Apie mus

Geras emocijas dovanojęs susitikimas

  2015-05-04



Balandžio 30 –ąją daug gerų emocijų suteikusiu susitikimu su aktore Nijole Narmontaite ir kapitonu Paulium Kovu Joniškyje ir Žagarėje baigėsi Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės renginiai.

    Balandžio 30 –ąją  daug gerų emocijų suteikusiu  susitikimu  su  aktore Nijole Narmontaite ir kapitonu Paulium  Kovu  Joniškyje ir Žagarėje baigėsi Nacionalinės  Lietuvos bibliotekų savaitės renginiai.  
   „Lietuvos 1000-mečio odisėjos“ jachta „Ambersail“ dalyvis, kapitonas, knygos „Gyvenimas audroje: kaip išlikti sausam“ autorius Paulius Kovas pradėjo susitikimą  su joniškiečiais  Raudonojoje sinagogoje. Įvyko ne tik išskirtinės knygos pristatymas, bet ir nuskambėjo P. Kovo – kapitono pasakojimas apie jo patirtį  įgyvendinant odisėjos idėją –  jachta apiplaukti pasaulį. 
    „Jachtoje  galioja savos tradicijos ir savi,  nerašyti  įstatymai. Tačiau čia kur kas greičiau išsigrynina visi dalykai, ekstremaliose situacijose atsiranda tikrumas, čia itin svarbu susitelkti, tad nelieka vietos jokiam balastui“ , – kalbėjo  P. Kovas. Renginyje buvo demonstruojami autentiški, istoriniai kadrai iš „Lietuvos 1000-mečio odisėjos“ plaukiant jachta „Ambersail“, svečias  pademonstravo striukę,  kurią vilkėdamas dalyvavo plaukime.
    Kokia tema laive yra tabu ir kiek žmogus suvartoja maisto per metus ir dar daug įdomių dalykų sužinojo joniškiečiai  atėję į susitikimą. Tai ne tik kelionės įspūdžiai,  bet  gyvenimiškos pamokos iš didelę patirtį turinčio Pauliaus Kovo lūpų.
Susitikimo kulminacija – Nijolės Narmontaitės knygos „Aktoriai, režisieriai ir kasininkės. Ko nematė žiūrovai“ pristatymas. Aktorė sakė, kad Teatro metams norėjusi kažko išskirtinio, ko iki šiol nebuvo dariusi. „Norėjosi ne vaidmens, ne spektaklio, o kažko, kas sujungtų viską: aktorius, režisierius, o gal net ir kasininkes. Ir tas kažkas išsirutuliojo į knygą.“
    Pasak N. Narmontaitės, ši knyga skirta norintiesiems sau arba kitiems pakelti nuotaiką. Čia sudėtos smagios, keistos, kartais mistiškos istorijos, kurios nutiko aktoriams, režisieriams ir kasininkėms. Užrašytos ir teatrinės legendos, keliaujančios iš lūpų į lūpas. Aktorės Nijolės Narmontaitės kalbinti kolegos papasakojo savo nuotykius scenoje, filmavimo aikštelėse, gastrolėse. „Klausydamasi tų istorijų tiek juokiausi… Kaip niekada gyvenime“, – sakė knygos autorė.
Daugiau nei 20 garsių Lietuvos aktorių, režisierių lūpomis papasakotas istorijas savo knygoje sudėjusi N. Narmontaitė teigia pati labai praturtinusi savo gyvenimą, o tos istorijos nesibaigia ir aktorė šiuo metu jau rašo antrą knygą ir kas žino,  kiek jų dar bus.
    Aktorės išraiškingai papasakotos istorijos nepaliko abejingų, iš širdies prisijuokta, žiūrovai gavo  geros nuotaikos ir emocijų dozę visam savaitgaliui.  
    Susitikimas ir knygų pristatymas žagariečiams  vyko Žagarės miesto bibliotekoje.

                                                                                                                       Eglė Šukienė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09