Renginiai

Įvykę renginiai

  2015-05-11



Gegužės 8-osios rytą į Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Bariūnų filialą susirinko Bariūnų vaikų darželio vaikai į edukacinį rytmetį „Piešiame vieną didelę kelionių knygą“.

   Gegužės 8-osios  rytą į Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Bariūnų filialą susirinko Bariūnų vaikų darželio vaikai į edukacinį rytmetį „Piešiame vieną didelę kelionių knygą“.
    Renginį vedusi bibliotekininkė domėjosi, ar vaikai žino, kokiomis transporto priemonėmis galima keliauti ne tik po savo kraštą, bet ir po pasaulį.  Vaikai vardijo, kad galima keliauti  dviračiais, riedučiais, motociklais, mašinomis, laivais, lėktuvais ir kitomis transporto priemonėmis. Bibliotekininkė priminė, kad renkantis riedučius, dviratį, paspirtuką reikia turėti ir apsaugos priemones: šalmą, liemenę, rankų ir kojų apsaugas, be jų negalima išvažiuoti į gatvę.
    Susipažinę su svarbia informacija, vaikai bibliotekininkės paruoštame dideliame žemėlapyje suklijavo įvairių  transporto priemonių paveikslėlius. Po to prasidėjo žaidimas –  virtuali kelionė „Keliauju pas draugus  žemėlapiu   iš darželio iki vaikų namų. Kad kelionė būtų įdomesnė , bibliotekininkė vaikams ir jų tėveliams buvo skyrusi namų darbą –  nupiešti savo namą. 
    Rytmetį virtualiai nuvažiavome ne vieną kilometrą, aplankėme net penkis kaimus ir vieną didelį miestą, sužinojome, kur gyvena visi darželinukai ir pamatėme, kokie  spalvingi jų  namai. Kartu su vaikučiais paskaičiavome, kiek kilometrų ir kiek laiko užtrunka kelionė nuo darželio iki jų namų.
    O po ilgos kelionės, visi pavargę ir išdainavę visas dainas,  pasidalijome įspūdžiais ir apžiūrėjome savo margą žemėlapį, kaip vieną didelė knygą, galinčią  papasakoti ne vieną istoriją ar nutikimą.

                                                                       Erika Rašimienė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09