Renginiai

Įvykę renginiai

  2015-05-12



Jono Avyžiaus viešoji biblioteka pagal Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje paremtą projektą „Iš Europos – į pasaulį“ organizavo Europos dienos šventės renginius Joniškio rajone.

  Jono Avyžiaus viešoji biblioteka pagal Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje paremtą  projektą „Iš Europos – į pasaulį“  organizavo  Europos dienos šventės renginius Joniškio rajone.
    Šventės renginiai prasidėjo gegužės 7 d. 11 val. Europos egzaminu Viešojoje bibliotekoje.  
    Savo žinias apie Europą, Europos Sąjungą  pasitikrinti panoro 6 dalyviai. Geriausiai sekėsi jaunimo atstovei, iš užsienio atostogų grįžusiai  Aistei Bernans  ir senjorei Janinai Šimaitienei, jau ne pirmą kartą dalyvaujančiai Europos egzamine. Antroji  vieta  atiteko  joniškiečiui literatui  Jonas Ivanauskui, trečioji –   kariūnui Augustinui Brazauskui. Nugalėtojai buvo apdovanoti knygomis, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje suvenyrais, visi pavaišinti arbata ir saldumynais. 
    12 val. Joniškio kultūros centre parodytas aktorės  Agnės Sunklodaitės spektaklis vaikams „Aplink pasaulį-2“. Mažieji joniškiečiai kartu su aktore keliavo po pasaulio šalis, drauge šoko ir dainavo.  Spektaklis buvo dovana vaikams už piešinius su linkėjimais Rytų Afrikos Zanzibaro salos vaikams. 
    15 val. savivaldybės aikštėje Joniškio savivaldybės meras Gediminas Čepulis drauge su jaunimo atstove Brigita Mažuknaite iškilmingai pakėlė Europos Sąjungos vėliavą. Meras pasveikino joniškiečius su Europos dienos švente.
Nuotaikingais pasaulio tautų šokiais renginį pagyvino Joniškio žemės ūkio mokyklos šokėjų grupė „Mes“ ir Sporto centro šokėjos, vadovaujamos mokytojos Linos Budrienės. Į nuotaikingą flešmobo šokį mielai įsijungė rajono savivaldybės darbuotojai ir šventiškai nusiteikę miestelėnai.
    Joniškio rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Ingrida Mačiulienė pasidalijo įspūdžiais iš Zanzibaro salos. Renginio metu simboliškai išlydėtas  siuntinys su kanceliariniais reikmenimis ir gražiausias vaikų piešiniais Zanzibaro vaikams. Siuntinį spalvingai papuoštu dviračiu  į Joniškio paštą išvežė senjorė Elena Jutinskienė. 
    Šventę originaliai papuošė Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Joniškio filialo nariai – iš spalvoto popieriaus lankstinių  padarydami  vazą, simbolizuojančią Europos vienybę  ir atvirumą.  Beveik mėnesį spalvoto popieriaus detales lankstę organizacijos nariai suskaičiavo 45 985 detales. Per aštuonias dienas origami technika pastatyta įspūdingo dydžio vaza. Iki renginio šis statinys išmatuotas  net 3 kartus. Galutiniai vazos parametrai tokie: aukštis – 2 metrai 46 cm, skersmuo - 68 cm, apimtis  - 2 metrai 38 cm. Vaza pagaminta iš Lietuvos trispalvę simbolizuojančių spalvų popieriaus, apačioje pagaminti žiedai papuošti Lietuvos ir ES vėliavėlėmis. Duomenys apie šią vazą perduoti rekordus fiksuojančiai agentūrai „Factum“ ir tikimasi, kad jie patvirtins naują rekordą.
   Šventinį renginį vedė senjorė Stefanija Skirmantienė ir moksleivis Mantvydas Labanauskas. 
    Gaila, kad europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė negalėjo atvykti į suplanuotą diskusiją bibliotekoje, bet žadėjo būtinai atvažiuoti, kai tik leis aplinkybės.
     Europos dienos renginiai vyko ir Žagarėje. Žagariečiai, Europos piliečiai,  dviračiais apvažiavo ES lėšomis sutvarkytus  objektus Žagarėje. Skverą prie bibliotekos papuošė Europos gėlynas iš mėlynų ir geltonų našlaičių, simbolizuojančių Europos Sąjungos vėliavos spalvas.

                                   Eglė Šukienė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09