Apie mus

Tarptautinė vaikų gynimo diena Kepaliuose

  2015-06-04



Kasmet, birželio 1–ąją, Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga Kepalių kaimo biblioteka kviečia mažuosius skaitytojus į popietę.

   Kasmet, birželio 1–ąją, Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga  Kepalių kaimo biblioteka kviečia mažuosius skaitytojus į popietę.
    Šiemet  biblioteka kartu su kaimo bendruomene  surengė „Popietę su Kodėlčiumi“. Kodėl su Kodėlčiumi? Ogi todėl, kad šis nenuorama iš rašytojo Vytauto  Petkevičiaus knygos sugeba  pažvelgti į pasaulį ne taip, kaip rimti suaugusieji! Labai pravartu taip pažvelgti į pamokas, kai ant nosies – vasaros atostogos... Susirinkę vaikai pasiskirstė į dvi komandas, išsirinko kapitonus, sugalvojo  komandų pavadinimus. Vieni pasivadino „Pimpačkiukais“, o kiti − „Kempiniukais“.  Bet kam sakyti komandų pavadinimus, jei galima juos nupiešti?  Komandų kapitonai turėjo nupiešti komandų  logotipus, o kiti kreidutėmis piešė vasarą. Kam sekti pasaką, jei ją galima suvaidinti? Kam žodžiais aiškinti užduotį, jei  galima ją ... sudainuoti? Komandos gavo po dainelės tekstą, kuriame  trūko žodžių. Įrašę reikiamus žodžius, vaikai sužinojo, kur rasti kitą užduotį. Susiradę užduoties vokelius, vaikai ėmėsi spręsti savotiškus matematikos uždavinius: paveikslėlius reikėjo sudėlioti taip, kaip per aritmetikos pamokas sudedami skaičiai, pavyzdžiui: saulė + lietus = vaivorykštė. Viena komanda greit perprato užduotį, o kitai teko ilgokai prie jos pavargti. Nelengvi pasirodė ir rebusai. Toliau vaikai minė minkles – kokius gi dar klausimus gali užduoti Kodėlčius? Na, o kokia gi šventė be pasilakstymų? Komandos bibliotekos kieme ieškojo drugelių, mėgino nutraukti priešininkams uodegytes. Galiausiai išvargę ir laimingi vaikai susėdo lauke ant pakloto pasivaišinti.
Rita Blavaščiūnienė
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09