Renginiai

Bibliotekoje – Žagarės šviesuolių portretų paroda

  2015-06-12



Birželio mėnesį Žagarės bibliotekoje eksponuojama Joniškio Algimanto Raudonikio meno mokyklos Žagarės filialo Dailės skyriaus moksleivio Viliaus Juodpalio darbų paroda „Mūsų krašto šviesuoliai“.

    Birželio mėnesį  Žagarės bibliotekoje eksponuojama Joniškio Algimanto Raudonikio meno mokyklos Žagarės filialo Dailės skyriaus moksleivio Viliaus Juodpalio darbų paroda „Mūsų krašto šviesuoliai“.
    Su savo  mokytoja Orinta Orlickiene ir mama Vilius ilgai rinkosi sau įdomius žinomus veidus. Vilius labai kritiškas savo darbams, piešė, tobulino linijas, kol gautas rezultatas jam patiko. 
    Iš rėmelių žvelgia Žagarės šviesuoliai Romualda ir Vytautas Vaitkai, poetas Juozas Gedžius, mokytojai Alma Kančelskienė ir Vincas Maižius, buvusi medikė Valerija Normantienė, žurnalistė Loreta Ripskytė. Nenorėdamas pamiršti ir Žagarėje gimusių ar gyvenusių iškilių asmenybių, jaunasis menininkas nupiešė aktorę Faustiną Laurinaitytę, rašytoją Marių Katiliškį, režisierių, aktorių, pedagogą, dramaturgą Borisą Dauguvietį. Viliui bepiešiant paskutinius darbus parodai, į biblioteką užsuko F. Laurinaitytė su dukra, išgirdusios, kad ruošiama tokia paroda.  Kadangi aktorės portretas jau buvo nupieštas, bibliotekininkės jį parodė viešniai. F. Laurinaitytė, pamačiusi savo veidą, linksmai nusikvatojo ir pasidžiaugė panašumu. 
     Kiekvienas, peržiūrėjęs žagariečio penkiolikmečio berniuko piešinius žavisi, stebisi jo gebėjimais ir linki kada nors iš to pragyventi. Paroda bus eksponuojama visą vasarą, tad manoma, kad ją aplankys daug Žagarės svečių.

                                                                   Aušra Jonuitytė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09