Apie mus

Naujienos

  2015-08-10



Rugpjūčio 4 d. Joniškio Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje pristatyta autorinė joniškietės Kristinos Kryžienės fotografijų paroda „Čia mano namai“.

   Rugpjūčio 4 d. Joniškio Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje pristatyta autorinė joniškietės Kristinos Kryžienės fotografijų paroda „Čia mano namai“.
  „Sveikas, praeivi!“, – kreipiasi nuotraukų autorė į Viešosios bibliotekos languose eksponuojamų fotografijų parodos žiūrovą, taip sukurdama labai asmenišką santykį ir įsileisdama į savo pasaulio suvokimą bei matymą, kartu kviesdama „sustoti, apsižvalgyti ir pamatyti, kiek daug grožio paprastuose dalykuose“.
    Parodos pristatyme kalbėjęs fotografas Stasys Lengvenis negailėjo Kristinai gražių žodžių ir linkėjo drąsiai bei pasitikint eiti į priekį.Joniškio rajono savivaldybės mero pavaduotoja Vaida Aleknavičienė įvardijo parodos autorę kaip charizmatišką, šiltą ir kūrybingą žmogų. Kaip visada, subtiliai ir švelniai į Kristiną ir jos kūrybinius ieškojimus prabilo Vidutė Petraitienė. Parodos iniciatorė ir organizatorė Reda Sinkevičienė dalinosi įspūdžiais iš pažinties su Kristina Kryžiene Jakiškių dvare, apie nedrąsias fotografuojančios moters svajones kada nors surengti savo kūrybos parodą, apie jautrų ir šviesų mus visus supančio pasaulio matymą, kuris taip aiškiai juntamas fotografijose. Reda Sinkevičienė dėkojo Viešajai bibliotekai už suteiktą galimybę skaityklos languose eksponuoti kūrybingos joniškietės darbus, o dailininkui Ignui Vilčiauskui už pagalbą ir profesionalius patarimus ruošiant šią parodą. 
    Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos vardu Kristiną Kryžienę sveikino Informacijos ir kraštotyros skyriaus darbuotoja Rita Mačiukienė.
    Muzikiniai Dainiaus Gasparavičiaus intarpai, pritariant gitarai, nepaliko abejingų, netgi išprovokavo jaunimo atstovus Aistę Tuminaitę ir Joną Gricių ekspromtu sudainuoti mėgstamą Kristinos Kryžienės dainą. 
    Paroda bibliotekos languose bus eksponuojama iki rugpjūčio 31 dienos. Maloniai kviečiame apsilankyti!

Dalia Norvaišienė
Nuotr. Ritos Mačiukienės

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09