Renginiai

Bibliotekoje paminėtos Europos paveldo dienos

  2015-09-22



Rugsėjo 18–20 dienomis visoje Lietuvoje vyko Europos paveldo dienos. Šių metų tema – „Paveldėkime savo ateitį“.

    Rugsėjo 18–20 dienomis visoje Lietuvoje vyko Europos paveldo dienos. Šių metų tema – „Paveldėkime savo ateitį“.
  Joniškio Jono Avyžiaus viešoji biblioteka įgyvendino trijų dalių šioms dienoms skirtą projektą (vadovė  Vijoleta Kuprevičienė). 
Rugsėjo 14 d. surengta fotografijų paroda-konkursas „Miestovaizdžio poezija“. 7 fotografai konkursui pateikė 130 nuotraukų. Bibliotekos skaityklos languose eksponuotos 23 įdomiausios fotografijos, kuriose užfiksuota Joniškio architektūra, originalios kraštovaizdžio detalės. 
    Rugsėjo 17 d. buvo organizuotos orientacinės-pažintinės varžybos moksleiviams ir jaunimui „Kaip keitėsi Joniškis, arba atrask lobį“. Jų metu pagal nuotraukas su Joniškio praeities vaizdais  reikėjo surasti nurodytus objektus dabar  ir padaryti fotografiją ar asmenukę su vienu ar visais komandos nariais.
    Rugsėjo 18 dieną Viešojoje bibliotekoje įvyko konferencija „Joniškio tapatumo ženklai urbanistikoje ir architektūroje“. Konferenciją sveikinimo žodžiais pradėjo Joniškio rajono savivaldybės  Architektūros ir teritorijų planavimo vyriausioji specialistė paveldosaugai Vilma Bartašienė. Pranešimą apie Joniškio architektūrą ir urbanistiką skaitė šiaulietis architektas Algimantas Černiauskas. Svečias daug dėmesio skyrė rekonstruotai miesto aikštei, taip pat įdomiai pristatė  Saulės mūšio įamžinimo monumento projektą Jauniūnuose, atsakinėjo į susirinkusiųjų klausimus.
    Konferencijos metu apdovanoti fotografijų parodos-konkurso nugalėtojai. Bibliotekos Facebook paskyroje daugiausia balsų surinko ir nugalėtoja tapo Brigita Povilionienė, o patys nuotraukų autoriai daugiausiai balsų atidavė Kristinai Kryžienei ir Agnei Malinauskaitei. 
    Apdovanoti ir orientacinių-pažintinių varžybų nugalėtojai – Jaunimo klubo komandos ETC- 1, ETC-2 ir „Aušriukai“ iš Joniškio „Aušros“ gimnazijos.
     Joniškio rajono savivaldybės Architektūros ir teritorijų planavimo vyriausioji specialistė Regina Leknickienė pasidžiaugė Viešosios bibliotekos geranoriškumu ir iniciatyvumu jau ne pirmus metus dalyvauti Europos paveldo dienų renginiuose.

                                                                                                 Dalia Norvaišienė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09