Apie mus

Naujienos

  2015-09-24



Lietuvių muzikos ir dailės klasiko Mikalojaus Konstantino Čiurlionio 140 –osioms gimimo metinėms paminėti Skaistgirio bibliotekoje surengta muzikos ir piešimo valandėlė su vaikais. Dalyvavo Skaistgirio dienos centro vaikai su socialine darbuotoja Auksė Žakaityte.

    Lietuvių muzikos ir dailės klasiko Mikalojaus Konstantino Čiurlionio 140 –osioms gimimo metinėms  paminėti Skaistgirio bibliotekoje surengta muzikos ir  piešimo valandėlė su vaikais. Dalyvavo Skaistgirio dienos centro vaikai su  socialine darbuotoja Auksė Žakaityte.
   Susitikimo pradžioje vaikams papasakota, kur M. K. Čiurlionis gimė, gyveno ir mokėsi, kaip tapo garsiu menininku, peržiūrėtos M. K.Čiurlionio kūrinių reprodukcijos su S. Nėries eilėraščiais.
Valandėlėje kartu klausėmės M.K. Čiurlionio simfoninės poemos „Jūra“, kurios  skambančios pats kūrėjas  jau nebeišgirdo dėl ankstyvos mirties. Pirmą kartą poema atlikta minint pirmąsias kompozitoriaus mirties metines. Vaikai klausė poemos „Jūra“ ir įvairiomis piešimo priemonėmis piešė savo įsivaizduojamą jūrą: banguojančią, audringą, ramią, su žaismingu saulėlydžiu, kaip undinėlės ir žuvelių buveinę ar net kaip ekstremalių pojūčių mėgėjų vietą.
    Klasikinės muzikos, piešimo ir vaikų šurmulio valandėlė netruko prabėgti. Piešinukai sugulė į parodėlę. Vaikams išdalintos dovanėlės.

                                                                                    Jolanta Jatulienė
                                                                  Skaistgirio filialo vyr. bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09