Renginiai

Bibliotekoje šurmuliavo vaikai ir jų augintiniai

  2015-10-07



Spalio 6 d. Pasaulinės gyvūnijos dienos proga į Daunoravos filialą sugužėjo mažieji skaitytojai, atsivesdami ir savo keturkojus augintinius.

   Spalio 6 d. Pasaulinės  gyvūnijos dienos proga į Daunoravos filialą  sugužėjo mažieji skaitytojai,  atsivesdami ir savo   keturkojus  augintinius.
   Buvo garsiai perskaitytos gyvūnų teisės ir laisvės, bibliotekos kiemo teritorijoje ieškota gamtoje gyvenančių  gyvūnėlių, vabzdžių.
   Kurgi dingo visi gyvūnėliai: sraigės, musės, uodai, varlės, boružėlės? Pasirodo, atvėsus orams, jie tiesiog pasislėpė, susirado šiltesnę vietą. Vaikai spėliojo, kodėl kurmis, kaip byloja pasakos, yra aklas, kokių savo namuose nelauktų ir neprašytų svečių sulaukiame rudenį, koks vabzdys, atvėsus orams, nustoja griežti smuikeliu ir pan.
  Popietės pabaigoje vaikai, pridėję ranką prie širdies, garsiai kartodami bibliotekininkės žodžius, pasižadėjo mylėti savo augintinius ir kitus gyvūnus, ginti jų teises, rūpintis, kad jiems nestigtų maisto.  
  Bibliotekoje buvo surengta ir knygelių apie gyvūnus paroda,  po smagaus pasivaikščiojimo lauke  smalsiai apžiūrėta, sudominusias knygutes vaikai pasiėmė į namus.

                                                                              Aistė Paulauskienė
                                                              Daunoravos filialo vyr. bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09