Renginiai

Įvykę renginiai

  2015-10-12



Spalio 9 d. Plikiškių bibliotekoje organizuota popietė vaikams „Bulvė kalbina buroką“, skirta Derliaus šventei. Atėjusius į renginį vaikus bibliotekininkė pasitiko to paties pavadinimo Violetos Palčinskaitės eilėraščiu.

    Spalio 9 d. Plikiškių bibliotekoje organizuota popietė vaikams „Bulvė kalbina buroką“, skirta Derliaus šventei. Atėjusius  į renginį vaikus bibliotekininkė pasitiko  to paties  pavadinimo Violetos Palčinskaitės eilėraščiu. 
   Kad būtų įdomiau bendrauti, visi dalyviai burtų keliu pasidalino į 4 komandas pasivadindami obuolio, agurko, bulvės ir morkos vardais. Buvo gauta informacija, kad „Iliustruotos vaikų enciklopedijos“, „Grybų enciklopedijos“ puslapiuose paslėptos mįslės  apie  daržoves, todėl vaikai pradėjo paieškas. Greičiausia buvo „Morkos“ komanda, kuri pirmoji ir užminė vaikams mįsles apie sodo gėrybes. Vėliau mažieji skaitytojai  išmoko „Agurkų dainelę“ , taisė klaidingus sakinius apie uogas, vaisius ir daržoves, lenktyniavo dėliodami sukarpytą klevo lapą. Daug gerų emocijų sukėlė užduotis „Daržovių girlianda“, kuomet užrištomis akimis teko ne tik nukirpti daržovę, bet ir atspėti jos pavadinimą. Renginio pabaigoje visos komandos „konservavo“ uogų, vaisių, daržovių atsargas žiemai duotame stiklainio makete. Greičiausiai „virtuvėje“ sukosi „Obuolio“ komanda, kuri visiems pristatė obuolių kompotą. Visi galėjo pasigėrėti  „Morkos“ komandos stiklainiu su raugintais agurkėliais,  „Agurko“ ir „Bulvės“ komandų „išvirtu“ vyšnių kompotu bei uogiene. Po to vaikai apžiūrėjo knygų parodėlę apie rudens gėrybes,  žaidė žaidimą „Kaliausė“ ir įsiamžino fotografijoje.
    Saldus prizas – „Uogų pievelės“ saldainiai atiteko  „Obuolio“ ir „Agurko“ komandoms, kurios užduotis atliko geriausiai.
                                                                                 
Aušra Kriščiūnienė
                                                                       Plikiškių filialo vyr. bibliotekininkė
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09