Renginiai

Įvykę renginiai

  2015-10-16



Spalio 15 - tąją minima Pasaulinė baltosios lazdelės diena.

      Spalio 15 - tąją  minima Pasaulinė  baltosios lazdelės diena. Šios dienos išvakarėse, pratęsdamos kelerių metų tradiciją, Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus darbuotojos pakvietė Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Joniškio filialo narius į Visuomenės sveikatos biurą pasibūti drauge, pasidžiaugti nuveiktais darbais.
     Susitikimą pradėjo  LASS Joniškio filialo pirmininkė Ina Sakalauskienė. Ji padėkojo už bendradarbiavimą  ir pagalbą siekiant naujo Lietuvos rekordo, kuomet Europos dienos proga aklųjų ir silpnaregių bendruomenės nariai iš popieriaus išlankstė įspūdingą vazą.  Rekordinė vaza, 4 mėnesius puošusi rajono savivaldybės salę, buvo išmontuota ir draugijos nariai iš jos padarė 2 mažesnes  vazas, kurių vieną padovanojo jaunimo reikalų koordinatorei  Erikai Šivickaitei, kitą – viešajai bibliotekai. 
   Bibliotekos darbuotojos renginio dalyvius  pasveikino su artėjančia Baltosios lazdelės diena, padėkojo už bendradarbiavimą  ir pakvietė dalyvauti Knygų Kalėdų akcijoje,  gaminant eglutes iš knygų, kartu panaudojant ir rekordinės vazos likučius. 
Prie arbatos puodelio draugijos nariai dalijosi idėjomis, bendravo tarpusavyje. Visiems  gerą nuotaiką padėjo sukurti Algimanto Raudonikio meno  mokyklos mokytojos Danutės Poliakienės  ir Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos Joniškio skyrius narių atliekamos dainos. O kūrybingoji  silpnaregių  draugijos narė Alma Striogaitė padeklamavo savo kūrybos eilėraštį, skirtą a.a. maestro Stasiui Povilaičiui ir padainavo dainą apie Šventosios upę.

                                                                                                          Eglė Šukienė
                                                                                    Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09