Apie mus

Naujienos

  2015-10-30



Iki lapkričio 12 d. Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos languose eksponuojama fotografijų paroda „Atspindžiai vandenyje“.

   Iki lapkričio 12 d. Joniškio Jono  Avyžiaus  viešosios bibliotekos languose eksponuojama   fotografijų paroda „Atspindžiai vandenyje“.
   Spalio 27 d. įvykusiame parodos pristatyme dalyvavo ir  nuotraukų autorius, žurnalistas, poetas Virginijus Sungaila.  
   „Fotografijos šiltos, muzikalios, vyrauja pasteliniai tonai. Autorius  jautriai mato ir  fiksuoja  gamtos reiškinius,  gerai jaučia ritmą kompozicijoje, nėra bereikalingų detalių,“ –    mintimis apie parodą dalijosi joniškietis dailininkas Ignas Vilčiauskas. Pasak I. Vilčiausko, atspindžio fotografavimo būdas nėra naujas Lietuvos fotografijoje. Jį naudojo fotografai Virgilijus Šonta, Romualdas Rakauskas. Tačiau, skirtingai nei šie menininkai,  V. Sungailos  fotografijose vyrauja visas atspindys, o ne atspindžio fragmentas. 
   Mažeikiuose gyvenantis V. Sungaila sakė norintis savo fotografijų parodą parodyti visose šalies viešosiose bibliotekose. Vakaro metu fotomenininkas ne tik kalbėjo apie pomėgį fotografuoti, bet ir skaitė savo kūrybą –  eilėraščius iš 1999 metais išleistos knygos „Rudenio kosulys“  bei naujus eilėraščius iš spaudai ruošiamos antrosios poezijos knygos.

                                                                    Dalia Norvaišienė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09