Renginiai

Įvykę renginiai

  2015-11-10



Lapkričio 2 – gruodžio 7 d. Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos skaitykloje eksponuojama paroda „Joniškio rajono laikraštis: istorija, dabartis, reiškinys...“ , skirta rajono laikraščio „Sidabrė“( iki 1990 m. –„Tarybinis balsas“) 70 metų sukakčiai.

  Lapkričio 2 – gruodžio 7 d. Jono Avyžiaus  viešosios bibliotekos skaitykloje eksponuojama paroda „Joniškio rajono laikraštis: istorija, dabartis, reiškinys...“ , skirta rajono laikraščio  „Sidabrė“( iki 1990 m. –„Tarybinis balsas“)  70 metų sukakčiai. 
   Tai didžiausią tiražą turintis Joniškio rajono laikraštis, skirtas miesto ir rajono žmonėms. Turtinga ir spalvinga šio laikraščio istorija.  Parodoje pasistengta fragmentiškai  atspindėti nuo 1945 gruodžio 5 dienos leidžiamą laikraštį, jo pasikeitimą po Nepriklausomybės atkūrimo.  Pateiktos ne tik apžvalginių straipsnių apie laikraštį kopijos, dirbusių ir dabar dirbančių žurnalistų, fotografų nuotraukos, pasiekimai, apdovanojimai,  bet ir originalūs laikraščių segtuvai. Viešoji biblioteka gali  didžiuotis savo archyvuose išsaugojusi Joniškio rajono laikraščio komplektus nuo 1946 metų iki šių dienų, taip pat  ir gražiu bendradarbiavimu su redakcijos  kolektyvu. Žurnalistai  rengia publikacijas  apie bibliotekos veiklą: renginius, projektus, iniciatyvas, taip prisidėdami prie šios kultūros įstaigos viešinimo ir skaitymo skatinimo,  taip pat  mielai spausdina pačių bibliotekininkų pateiktą informaciją.

                                                                                                                 Dalia Norvaišienė
                                                                                              Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos 
                                                                             Informacijos ir kraštotyros skyriaus vyresn. bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09