Renginiai

Žagarės ir Linkaičių bibliotekos laimėjo knygų penketuką

  2015-11-24


   Jau vienuoliktą kartą Lietuvos Respublikos kultūros ministerija kartu su Lietuvos nacionaliniu radiju ir televizija, Skaitymo ir kultūrinio raštingumo asociacija bei Nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka  rengia akciją „Metų knygos rinkimai“ ir kviečia skaitytojus balsuoti už geriausias lietuvių autorių knygas.
    Spalio viduryje pristatomi praėjusiais metais išleistų lietuvių literatūros kūrinių penketukai keturiose kategorijose: knygos suaugusiesiems, poezijos, paauglių ir vaikų. Šiais knygų rinkimais siekiama skatinti Lietuvos gyventojus domėtis šiuolaikine lietuvių literatūra ir atkreipti dėmesį į geriausius jos kūrinius, populiarinti skaitymą, kaip prasmingą ir patrauklų užsiėmimą. 
   Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Žagarės ir Linkaičių filialai dalyvavo konkurse, kuriame teikiamos paraiškos vienos kategorijos – vaikų, paauglių, suaugusiųjų ar poezijos – knygoms laimėti. Galime pasidžiaugti, kad pasisekė abiems filialams, o Žagarės biblioteka laimėjo jau antrą kartą. Šiemet laimėtą suaugusiųjų knygų komplektą sudaro Birutės Jonuškaitės „Maranta“, Valdo Papievio „Odilė, arba Oro uostų vienatvė“, Dalios Staponkutės „Iš dviejų renkuosi trečią: mano mažoji odisėja“, Antano Šileikos „Pirkiniai išsimokėtinai“ ir Tomo Vaisetos „Paukščių miegas“.
    Žagarės bibliotekoje skaitytojai domisi  šiuolaikinių lietuvių autorių kūryba, tačiau biblioteka nedaug ką gali jiems pasiūlyti. Tad šis laimėjimas yra itin džiugus daugumai bibliotekos lankytojų. 2016 metai paskelbti Bibliotekų metais, Vietos bendruomenių metais, tad  renginys, kuriame bus supažindinama su akcijai „Metų knygos rinkimai 2015“ pasiūlytomis knygomis, vyks bibliotekoje su vietos bendruomene 2016 metų vasario mėnesį.  

                                                                                    Aušra Jonuitytė
                                                                     Žagarės miesto  filialo vedėja

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09