Apie mus

Popietė Plikiškių bibliotekoje

  2015-11-30



Lapkričio 26 –ąją Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Plikiškių filiale vyko popietė „Kiekvienam po lietuvišką žodį“, skirta Etnografinių regionų metams paminėti.

   Lapkričio 26 –ąją  Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Plikiškių filiale vyko popietė „Kiekvienam po lietuvišką žodį“, skirta Etnografinių regionų metams paminėti.
   Renginio pradžioje vyr. bibliotekininkė  Aušra Kriščiūnienė priminė skaitytojams 5 etnografinių regionų geografines ribas, papasakojo apie Mažosios Lietuvos lietuviško žodžio atstovus, prisiminė būdingiausias tautinio kostiumo detales, iliustruodama savo pasakojimą T. Jurkuvienės knyga „Lietuvių tautinis kostiumas“. Buvo prisiminti lietuvių rašytojai  Žemaitė, G.Petkevičaitė-Bitė, J.Tumas-Vaižgantas, kurie tyrinėjo lietuvių kalbos tarmes, poetas A.Baranauskas, paskelbęs pirmąją išsamią lietuvių tarmių klasifikaciją. Vėliau skaitytojos skynė  stilizuoto dobilo lapelius ir paeiliui skaitė ištraukas iš žinomų I.Simonaitytės, Pr. Mašioto, Žemaitės, M. Vainilaičio kūrinių apie rudens darbus, žiemą, Dzūkiją.
     Renginyje dalyvavusi plikiškietė gražiadarbė Valerija Mankevičienė papasakojo apie savo pomėgį rišti pintines juostas, pagrindinius jų pynimo raštus, spalvas ir pakvietė moteris pabandyti nusipinti juostą pačioms. Skaitytojos  apžiūrėjo ir mažas audimo stakleles, kuriomis galima išausti tautines juosteles. 
Susitikimo pabaigoje bibliotekininkė padėkojo skaitytojoms už gražų bendravimą su knyga, dalyvavimą renginiuose, pagalbą puošiant biblioteką gėlėmis ir padovanojo kiekvienai po skambantį kalėdinį varpelį su poeto Just. Marcinkevičiaus žodžiais apie knygą. Jaukus pokalbis apie lietuviško žodžio skambesį ir grožį tęsėsi prie arbatos puodelio.

                                                               Aušra Kriščiūnienė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09