Renginiai

Edukacinis užsiėmimas Žagarės bibliotekoje

  2015-12-17



Gruodžio 16 – ąją Žagarės miesto bibliotekoje surengtas edukacinis užsiėmimas „Snaigių šokis ar lietus“. Į šiltą ir labai jaukų užsiėmimą susirinko ne tik vaikai, bet ir suaugusieji.

    Gruodžio 16 – ąją Žagarės miesto bibliotekoje surengtas  edukacinis užsiėmimas „Snaigių šokis ar lietus“. Į šiltą ir labai jaukų užsiėmimą susirinko ne tik vaikai, bet ir suaugusieji.
    Snaigių karpymo meno mokė karpinių meistrė žagarietė Dalia Pukienė. 
   Dalia Pukienė – buvusi pradinių klasių mokytoja, visą gyvenimą dirbo Šiaulių Vijolių mokykloje, ten buvo įkūrusi lėlių teatrą. Iš pradžių su lėlėmis įvairiose mokyklos šventėse vaidindavo jos auklėjamos ir mokomos klasės vaikai, vėliau buvo įkurtas ir mokyklos vaikų lėlių teatras. D. Pukienė aktorinių paslapčių mokėsi iš savo mamos Kazimieros Norvaišienės. K. Norvaišienė aktorystės žinių įgijo iš paties Boriso Dauguviečio. Dabar buvusi mokytoja talkina Joniškio Algimanto Raudonikio meno mokyklos Žagarės filiale dirbančiai dukrai Orintai Orlickienei,  abi kartu siuva teatro lėles, rūpinasi mokyklos patalpų puošyba. Mielai prisideda ir prie Žagarės įstaigų puošimo šventiniu laikotarpiu. Pernai jos karpiniai puošė Žagarės seniūnijos ir bibliotekos langus.
     D. Pukienė neskaičiuoja, kiek popierinių snaigių sukūrė iš viso – jų  tūkstančiai. Ji kuria ne tik snaiges, bet ir kitokius karpinius. Jai nereikia sukti galvos, ką per Kalėdas padovanoti artimiesiems ir draugams.
Renginio dalyviams viešnia pasakojo, kad pradedant karpyti snaigę svarbu teisingai sulankstyti popierių, o tada reikia piešti ornamentą ir kirpti. Sudominti meistrišku viešnios karpymu visi dalyviai  kibo į darbą: lankstė, piešė ir kirpo, o rezultatas — gražuolės snaigės šventėms. 
Po renginio bibliotekos darbuotojos padėkojo viešniai už įdomią, naudingą pamoką ir įteikė prisiminimui angelo statulėlę.

                                                               Vitalija Kurauskienė
                                                Žagarės miesto filialo vyr. bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09