Renginiai

Pristatytas knygų penketukas

  2016-01-25



Sausio 20 d. Linkaičių filiale įvyko popietė „Vėl renkame Metų knygą!“

 Sausio 20 d. Linkaičių filiale įvyko popietė „Vėl renkame Metų knygą!“
    Akcija, skirta lietuvių autorių kūrybai populiarinti ir skaitymui skatinti, mūsų šalyje vyksta jau vienuoliktą  kartą. Linkaitiečiai Metų knygos rinkimuose dalyvauja penktąsyk.
    Rudenį filialui buvo paskirtas suaugusiųjų knygų penketukas. Knygas pristatyti sutiko Bendraminčių klubo narės. Valdo Papievio kūrybos gerbėja Jurgita Katiliavienė dalijosi įspūdžiais apie jo romaną „Odilė, arba Oro uostų vienatvė“. Jurgitai pasakojant apie elegantiškos 90-metės paryžietės Odilės nerūpestingą kasdienybę, tarp skaitytojų kilo diskusija apie orios senatvės galimybes Prancūzijoje ir Lietuvoje. 
Elena Stankaitienė, pristatydama Birutės Jonuškaitės „Marantą“, gėrėjosi dzūkų tarmės žodžiais, pabrėžė paslaptingą romano atmosferą, skausmingus moterų likimus, sudėtingą kūrinio kompoziciją. 
Benutė Kaškelienė atskleidė Antano Šileikos apsakymų knygos „Pirkiniai išsimokėtinai“ pagrindinę intrigą, citavo ironijos ir švelnaus humoro persmelktas ištraukas. Įdomu, jog autorius yra Kanados lietuvis. Ši knyga parašyta 1997 m., o Lietuvoje išleista 2014 m. 
    Likusias penketuko knygas pristatė bibliotekininkė. Rašytojos, filosofės, vertėjos Dalios Staponkutės knyga „Iš dviejų renkuosi trečią. Mano mažoji odisėja“ patraukia intymumu ir  atvirumu. Autorė, 24 metus gyvenanti Kipre, lygina lietuvių ir graikų požiūrį į bendravimą, tarpusavio santykius, darbą, atskleidžia mišrios šeimos gyvenimo problemas, būseną, kai nuolat tenka mokytis gyventi tarp dviejų tėvynių.
Jauno istoriko Tomo Vaisetos pirmoji grožinė knyga „Paukščių miegas“ išsyk pateko tarp pretendenčių į Metų knygos titulą. Bibliotekininkė pabrėžė, jog literatūros kritikai šį autorių laiko nauju stipriu kūrėju. Kalbos gyvumu, vaizdingumu skaitytojos įsitikino pacitavus apsakymo „Elgetų susirinkimas“ ištrauką.
Bibliotekininkė paskatino popietės dalyves perskaityti akcijai pasiūlytas knygas ir iki vasario 21 d. balsuoti už labiausiai patikusią. Buvo pacituota T. Vaisetos mintis apie tai, jog skaitytojai knygas gali interpretuoti labai įvairiai ir nereikia iš jų atimti to malonumo. Literatūra turi nuvesti žmogų į gilesnius pasaulius, besislepiančius už kasdienybės.

                                                                      Aleksandra Stulginskienė
                                                       Linkaičių filialo vyresn. bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09