Renginiai

Tarptautinė saugesnio interneto diena

  2016-02-03



Vasario 8-13 dienomis Lietuvoje vyks Saugesnio interneto savaitei skirti renginiai.

    Vasario 8-13 dienomis Lietuvoje vyks Saugesnio interneto savaitei skirti renginiai.  
    Kviečiame  bendruomenes (ypač tėvus, mokytojus ir kitus su vaikais dirbančius specialistus)  vasario 9 dieną (Tarptautinę saugesnio interneto dieną, SID) Joniškio Jono Avyžiaus viešojoje  bibliotekoje stebėti tiesioginę transliaciją  „Aš už geresnį internetą“
  Transliacija vyks 11:25-12:00 val.
   Paskaitos metu specialistai kalbės apie vaiko saugumą internete, bus dalinami praktiniai patarimai.
    Jurgita Smiltė Jasiulionė (VšĮ „Vaikų linija“ psichologė). „Tėvų atsakomybės saugoti vaiko atvaizdą, 5 būdai, kaip tėvai naudoja vaikų nuotraukas socialiniuose tinkluose“. Tyrimai atskleidžia, kad šiuolaikiniai vaikai pirmuosius skaitmeninius pėdsakus internete palieka dar iki gimimo. Paskaitoje aptarsime, ar tėvai atsakingai naudoja savo vaikų nuotraukas internete bei kokias grėsmes kartais patys suaugusieji pamiršta, virtualioje erdvėje viešindami svarbius savo šeimos gyvenimo įvykius. 
   Rimvydas Jurkuvėnas („Teo“ žinių ir kompetencijų valdymo koordinatorius). „Ką turi žinoti tėvai prieš publikuodami vaikų nuotraukas socialiniuose tinkluose – techniniai aspektai“. Internete dalintis nuotraukomis labai paprasta ir smagu, bet niekada negalime būti tikri, kur ir kokiems tikslams bus panaudota mūsų vaikų nuotrauka. Nusprendėte, kad nuo šiol būsite atsargūs ir ištrinsite iki šiol skelbtas fotografijas – kiek įgyvendinamas šis jūsų pasiryžimas?
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09