Apie mus

Naujienos

  2016-02-10



Šių metų pradžioje Žagarės miesto biblioteka gavo pasiūlymą priimti keliaujančias Sigutės Ach piešinių parodas. Bibliotekos darbuotojos susisiekė su parodų organizatoriais ir rezervavo 2 parodas savo bibliotekai.

    Šių metų pradžioje Žagarės miesto biblioteka gavo pasiūlymą priimti keliaujančias Sigutės Ach piešinių parodas. Bibliotekos darbuotojos susisiekė su  parodų organizatoriais  ir rezervavo 2 parodas savo bibliotekai.
    Vasario mėnesį biblioteka gavo pirmąją parodą „Spalvotos nuotaikos. Pažertos ant dirbtuvių stalo“.  Parodą sudaro Sigutės Ach piešinių originalai, virtę atvirukais, kelionėse gimę piešiniai, saviti menininkės dienoraščiai. Kaip sako pati Sigutė, visa tai kaupėsi ant dirbtuvių stalo, stalčiuose... Ir susikaupė nemaža šūsnis darbų, iš kurių galima išskaityti dailininkės būsenas, nuotaikas, dienas tarsi dienoraštį. Ant kiekvieno lakšto – menininkės ranka užrašyti komentarai, poetinės frazės, kilusios mintys. Tai pokalbis su nujaučiamu parodos žiūrovu, kaip visad – romantiškas, nuoširdus, paprastai stebuklingas.
    Sigutė Ach – dailininkė iliustruotoja, Lietuvoje žinoma jau daugiau nei 20 metų, mylima ne tik už simpatiškus sparnuotus personažus, bet ir už nuostabius romantiškus tekstukus, šildančius širdis ir vaikams, ir suaugusiems. Jos darbai – šviesūs, poetiški, paslaptingi ir naivūs, elegantiški ir sparnuoti.
    Su paroda atkeliavo ir Sigutės Ach piešiniais puoštos knygos, aksesuarai, mielos smulkmenos. Jas gali įsigyti atminimui parodų lankytojai.
    Paroda bus eksponuojama ik vasario mėnesio pabaigos.


                                        Aušra Jonuitytė
                                 Žagarės filialo vedėja

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09