Apie mus

Garsinio skaitymo valandėlė

  2016-02-11



Vasario 10-osios rytmetį Skaistgirio bibliotekoje vyko garsinio skaitymo valandėlė „Metų taku su eilėraštuku“ pagal vaikų mėgstamos poetės, šį mėnesį gimtadienį švenčiančios Zitos Gaižauskaitės eiles.

    Vasario 10-osios rytmetį Skaistgirio bibliotekoje vyko garsinio skaitymo valandėlė „Metų taku su eilėraštuku“ pagal  vaikų mėgstamos poetės, šį mėnesį gimtadienį švenčiančios Zitos Gaižauskaitės eiles.
    Valandėlėje dalyvavo patys mažiausieji mūsų bibliotekos lankytojai – Skaistgirio gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus vaikučiai su  auklėtojomis.
    Dar visai neseniai prasidėjo nauji metai, tad bibliotekininkė vaikams skaitė eilėraštukus apie kiekvieną metų mėnesį. Eilėraštuką apie gruodį vaikai mokėjo mintinai ir patys jį padeklamavo. Poetės sukurti eilėraštukai trumpi, juose tikrovė virsta pasaka, mažieji skaitytojai ir klausytojai pratinami pažinti gamtą ir jos reiškinius, pajusti lietuviškos kalbos skambesį ir grožį. Pavarčius  gražiai iliustruotas knygeles, vaikams pasiūlyta  užduotėlė – nupiešti piešinuką kiekvienam perskaitytam eilėraštukui. Pasitarę su auklėtojomis, mažieji piešė. Perlenkus ir susegus lapus, kur vienoje pusėje atspausdintas poetės eilėraštukas, o kitoje – piešinys, gavosi  pačių iliustruota knygelė. Ją vaikai parsinešė į darželį – pasidžiaugs patys ir parodys tėveliams.
                            
Jolanta Jatulienė
                  Skaistgirio filialo vyr. bibliotekininkė
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09