Renginiai

Vaikų žinių konkursas

  2016-02-12



Vasario 11 dieną, pasitikdami Lietuvos valstybės atkūrimo šventę, Plikiškių filialo mažieji skaitytojai dalyvavo žinių konkurse „Istorija paveikslėliuose“.

    Vasario 11 dieną, pasitikdami Lietuvos valstybės atkūrimo šventę, Plikiškių filialo  mažieji skaitytojai dalyvavo žinių konkurse „Istorija paveikslėliuose“.
    Visi dalyviai pasidalino į 3 komandas, kurios atspindėjo Lietuvos vėliavos spalvas. Bibliotekininkė Aušra Kriščiūnienė informavo, kad visos užduotys pateiktos paveikslėliuose, kuriuos  kiekviena komanda turės išsamiai apibūdinti, pateikti kuo daugiau informacijos apie pavaizduotą asmenį ar statinį. 
   Komandos išsirinko kapitoną ir metraštininkus, kurie ieškojo bei pažymėjo senovines rašymo priemones, bandė dailiai parašyti senovinę A raidę, prisiminė legendą apie Vilniaus pilį, ieškojo kaukiančio vilko šešėlio. Pirmojo turo piešinėliai-mįslės buvo apie žymius Lietuvos istorijai asmenis, statinius ir  herbus. Sunkiausiai vaikams sekėsi apibūdinti, kas pavaizduota Joniškio herbe ir atpažinti miesto merą. Teisingam atsakymui rasti skaitytojai pasinaudojo bibliotekoje esančia informacija. Negirdėta vaikams buvo žinia apie tai, kad Satkūnų seniūnija turi savo herbą. Mažieji skaitytojai nemažai žinojo apie savo gyvenamosios vietovės statinius – Plikiškių malūną, Milvydžių koplyčią, Kalvių mokyklą. Antrajame ture konkurso dalyviai pateikė žinių apie linus, medų bei gintarą.
    Susumavus konkurso rezultatus, dvi komandos – geltonoji ir žalioji – surinko po 8 taškus,  raudonoji – 7. Renginio pabaigoje padėkota geltonos spalvos komandos metraštininkei Faustai už kruopštumą ir kapitonei Agotai už gebėjimą naudotis  literatūra. Bibliotekininkė  pasidžiaugė, kad vaikai žino Lietuvos istoriją, simbolius, žymius žmones, išgirdo naujų savo gyvenamosios vietovės istorinių faktų, palinkėjo domėtis ir siekti kuo geresnių mokslo žinių.

                                                      
Aušra Kriščiūnienė 
                                 Plikiškių filialo vyresnioji bibliotekininkė 
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09