Renginiai

Joniškyje lankėsi Andrius Tapinas

  2016-03-08



Kovo 4 d. Joniškio kultūros centre įvyko susitikimas su žurnalistu, televizijos laidų vedėju, knygų „Maro diena“, „Vilko valanda“ autoriumi Andriumi Tapinu.

  Kovo 4 d. Joniškio kultūros centre įvyko susitikimas su žurnalistu, televizijos laidų vedėju, knygų „Maro diena“, „Vilko valanda“ autoriumi Andriumi Tapinu.
   A. Tapinas savo socialinėje paskyroje facebook ragino jį kviestis visus, kam jis yra įdomus ir pažadėjo šiais metais surengti net 100 susitikimų su mažesnių miestų, miestelių bendruomenėmis, bibliotekomis, mokyklomis, gimnazijomis. Andriaus honoraras – „puodelis arbatos su citrina“, o susitikimais jis nori „atiduoti duoklę Lietuvos valstybei“.
   Susitikimo metu A. Tapinas kalbėjo apie besikeičiančią visuomenę, kuri nebespėja paskui technologinius procesus: „Šiuolaikinė karta yra alkana informacijos“, – kalbėjo Andrius Tapinas. Jis nepamiršo ir politikos bei politikų, apie kuriuos kalbėdamas kiek sarkastiškai, tačiau su humoru ir per rimtumo prizmę ragino atsakingai rinkti žmones, kurie mums tarnauja. Svečias kalbėjo apie  X, Y ir Z kartų santykį su šiuolaikinėmis technologijomis ir virtualiuoju pasauliu. A. Tapinas įvardijo, kad Y kartos atstovų darbdaviai pradeda bijoti, nes jie jaučiasi esą geriausi ir siekia geriausių sąlygų darbe bei aukščiausio atlyginimo. Deja, ne visada suvokia pareigas darbui. Z kartos „čiabuviai“ jau gimę šiame technologijų amžiuje, kuriems nereikia drausti naudotis naujausiais technikos išradimais, tik reikia nukreipti juos tinkama linkme. Andrius įvardijo ir mokymosi visą gyvenimą svarbą, ypač naujų dalykų mokymąsi. Kaip pavyzdį, jis uždavė klausimą auditorijai: „Kaip manote, ar kam nors bus reikalingas 50 m. žmogus mokantis kompiuterinės grafikos ir kinų kalbą?“. Visi susitikimo dalyviai ir be garsiai ištarto atsakymo suprato šio klausimo reikšmę. A. Tapinas prisiminė ir savo karjeros pradžią, kai būdamas 11 klasėje ir dalyvavęs A. Valinsko laidoje „Taip ir Ne“ (po kurios mokykloje tapo „žvaigžde“) sau prisiekė, kad ateityje taps garsiu žmogumi. Savo svajonės neatsisakė ir kantriai lipo „į savo karjeros kalną“.
    A.Tapinas – tarsi didelis optimizmo ir blaivaus proto užtaisas, kuris paskatino ir susimąstyti, ir tinkamai įvertinti tai, kas vyksta Lietuvoje. Savanoriškos veiklos vedinas atlieka didelį darbą važinėdamas po visą Lietuvą su geresnės ateities vizija.

                                             Ieva Lipskienė
                       Vyriausioji bibliotekininkė projektinei ir edukacinei veiklai

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09