Apie mus

Susitikimas su Roku Žilinsku

  2016-03-16



Kovo 15-osios vakarą į Jono Avyžiaus viešąją biblioteką susirinko nemažas būrys joniškiečių, atėjusių susitikti ir pabendrauti su žurnalistu, LR Seimo nariu Roku Žilinsku.

  Kovo 15-osios vakarą į Jono Avyžiaus viešąją biblioteką susirinko nemažas būrys joniškiečių, atėjusių  susitikti ir pabendrauti   su žurnalistu, LR Seimo nariu Roku Žilinsku.
  Dieną bendravęs su Joniškio gimnazistais, jaunimu, Rokas Žilinskas džiaugėsi bibliotekoje galįs susitikti su Joniškio bendruomene ir pasikalbėti ne apie politiką ar kasdienes problemas, o tiesiog apie gyvenimą, apie tai, kaip pajusti laimę, pagauti sėkmę, pasidžiaugti tuo, kas duota.  
   „Žmogus turi jausti pusiausvyrą tarp noriu ir galiu“, – sakė   Rokas apie  laimės suvokimą. Papasakojęs keletą epizodų iš savo vaikystės, kuomet augo Vilniuje, šalia Aušros vartų, kalbėjo apie jau tada išsiugdytą bendruomeniškumo jausmą, drąsą siekti tikslo. Nuo mažens svajojo būti chirurgas, tačiau mylimos  geografijos mokytojos dėka susidomėjo  jos dėstomu dalyku, politika ir pasirinko žurnalisto profesiją. 
    Būdamas dvidešimt trejų pusmečiui  išvyko studijuoti  į egzotiškąją Indiją. „Pirmas įspūdis buvo baisus, – pasakojo Rokas, – dviejų kv. metrų kambarėlis, lova, spintelė ir kibiras nusiprausti, išsiskalbti ir grindis išsiplauti. Pirmuoju kylančiu lėktuvu norėjosi grįžti į Lietuvą“.  Susiradęs būrį draugų, puikiai besijaučiančių tokiose pat sąlygose, suprato, kad norint pasijusti laimingu, komforto ir didelių patogumų visai nereikia. 
   Rokas Žilinskas dirbo nacionalinėje televizijoje, LNK žinių tarnyboje, buvo žinių vedėjas ir naujienų redaktorius. Dirbdamas žurnalistu, visada siekė  skleisti geras, šviesias naujienas – apie kaimo šviesuomenę, kilnius ir gražius poelgius, įvykius. Jam nepriimtinos šiandien žiniasklaidos pateikiamos naujienų temos: nusikaltimai, seksas, asmeninės dramos. Visuomenė dėl to netampa laimingesnė.
    Joniškiečiams vakaras neprailgo klausantis įdomaus, optimistiškai įtaigaus Roko Žilinsko pasakojimo. 
                            
Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos informacija
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09