Renginiai

Įvykę renginiai

  2016-03-18



Kovo 15 dieną Plikiškių filialo bibliotekininkė pakvietė vaikus į akciją „Keisk kompiuterį į knygą“, skirtą Knygnešio dienai.

     Kovo 15 dieną Plikiškių filialo bibliotekininkė pakvietė vaikus į akciją „Keisk kompiuterį į knygą“, skirtą Knygnešio dienai.
    Prie šios akcijos prisijungė Plikiškių mokyklos-daugiafunkcio centro mokiniai kartu su savo mokytojomis. Nuo pat ryto bibliotekininkė susitiko su vaikais, papasakojo apie knygnešius, paaiškino, kodėl būtent kovo 16-oji diena skiriama knygnešiams atminti ir pakvietė visus aktyviai dalyvauti akcijos veiklose.
    Bibliotekos „Jaunųjų smalsučių“ ratelio nariai iš anksto buvo parengę eilėraščių, pasakėlių, kurias nusprendė raiškiai tą dieną perskaityti kitiems. Jie aplankė Kalvių pašto skyrių ir pašto darbuotojams perskaitė J.Erlicko eilėraštį „Pašto dėžutė“. Kaimo parduotuvių darbuotojas, pirkėjus vaikai pradžiugino skaitydami eiles apie pavasario saulutę, upeliuką, pavasarinį šokį. Mokyklos direktorius linksmai šypsojosi klausydamasis V. Bladykaitės eilėraščio „Varlytės mokykla“. Darželio grupės vaikus aplankiusi bibliotekininkė kartu su ratelio nariu Oskaru skaitė Pr. Mašioto pasakėlę „Pavasario vėjas“. Netrūko ir kitų veiklų bibliotekoje: vaikai statė knygų šulinį, lenktyniavo knygelių pavadinimų žaidime, iliustravo duotą eilėraščio posmą. Akcijos tikslas buvo pasiektas – bendravimas su knyga, skaitymo kitiems malonumas, netradicinė veikla bibliotekoje atitraukė vaikus nuo kompiuterių, paskatino skaityti. 
     Akcijos pabaigoje bibliotekininkė išdalino vaikams skrajutes, ant kurių tėveliai, seneliai užrašė vaikystėje perskaitytų knygų pavadinimus. Kitą dieną bibliotekoje buvo paskelbtas šių knygų sąrašas.

                                          Aušra Kriščiūnienė
                       Plikiškių filialo vyr. bibliotekininkė 

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09