Apie mus

Naujienos

  2016-03-18



Kovo 17 d. Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus darbuotojos pakvietė grupelę skaitytojų į biblioterapinę diskusiją „Skaitymas – darbas ar malonumas?“.

    Kovo 17 d. Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus darbuotojos pakvietė grupelę skaitytojų į  biblioterapinę diskusiją  „Skaitymas – darbas ar malonumas?“.
   Idėja surengti tokią diskusiją  kilo bibliotekininkei Ritai Brazauskienei pabuvojus seminare „Skaitymo terapija – kaip galima paslauga bibliotekoje“ Šiaulių apskrities P. Višinskio viešojoje bibliotekoje.  
   Diskusijai pasikvietėme skirtingo amžiaus, ištikimas bibliotekos skaitytojas. Bibliotekininkė Rita trumpai pristatė, kas tai yra biblioterapija, jau prieš 100 metų pradėta naudoti JAV. Biblioterapija – tai specialiai atrinktos literatūros naudojimas gydymui, specialisto vadovaujamas sisteminis skaitymas, skirtas psichikos būklei gerinti. Skaitydami knygas malonioje aplinkoje galime spręsti savo problemas, analizuoti vidinį pasaulį. Gerai parinkta literatūra gydo ne tiek siužetu, kiek emociniais išgyvenimais. 
   Drauge su diskusijos dalyvėmis aptarėme seminare rekomenduotas knygas. Diskusiją gražiai papildė skaitomi tekstai iš Vitos Morkūnienės knygos „Su savimi ir tavimi“. Moterys sutiko, kad atsivertus knygą, pradėjus skaityti, tarsi  pasimiršta rūpesčiai, ateina ramybė, kad  skaitymas – tai malonumas. 
                                                                                                  

Eglė Šukienė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09