Apie mus

Naujienos

  2016-03-21



Kovo 18-osios rytą Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Bariūnų filiale surengtas Pasaulinei žemės dienai skirtas edukacinis rytmetys su vaikais „Pavasario švelnus vėjelis budina žemelę“.

   Kovo 18-osios rytą Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Bariūnų filiale surengtas  Pasaulinei žemės dienai skirtas edukacinis rytmetys su vaikais „Pavasario švelnus vėjelis budina žemelę“.
   Renginio tikslas – mokyti vaikus pažinti gamtą, saugoti ir tausoti gyvybę Žemėje. Į rytmetį susirinkusiems darželinukams bibliotekininkė trumpai papasakojo apie gyvybę mūsų planetoje,  kam reikalingi medžiai, vanduo,  gyvi organizmai.   Dideliame lape vaikams buvo paruoštas Lietuvos žemėlapis, kuriame reikėjo nuspalvinti aukštumas ir lygumas.  Bibliotekininkė vaikams internete parodė keletą įdomių mūsų krašto vietovių, gamtos paminklų vaizdų: Ventės ragą, Gintaro muziejų, Puntuko akmenį  ir kitus. Taip pat vaizdai buvo suklijuoti ant nedidelių kortelių ir vaikučiai spėliojo, kokioje Lietuvos vietoje jie yra. O žemėlapį papuošėme medžio šakelėmis, samanomis, nupieštų žibuoklių žiedais. Šis linksmas užsiėmimas įtraukė visus  vaikučius.


                       Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė
                    Bariūnų filialo vyr. bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09