Apie mus

Vakaras, skirtas detektyvui

  2016-03-22



Kovo 17 d. Linkaičių filiale surengtas vakaras „Detektyvo slėpiniai“.

    Kovo 17 d. Linkaičių filiale surengtas vakaras „Detektyvo slėpiniai“.
   Renginio dalyviams bibliotekininkė priminė garsiausių detektyvinės literatūros meistrų, savo tekstais pavergusių milijonų skaitytojų širdis, vardus. Ši literatūra, gyvuojanti daugiau kaip pusantro šimto metų, vis labiau populiarėja. Tai patvirtino ir praėjusių metų Vilniaus knygų mugė, kurios tema buvo „Nenušaunamas žanras: detektyvas.“
    Renginio dalyviai minėjo gero detektyvo požymius, vardijo mėgstamus kūrėjus: A. Marininą, A. K. Doilį, D. Doncovą, K. Alvtegen, M. H. Clark ir kitus. Tačiau lietuvių rašytojų pavardžių paminėta nebuvo. Bibliotekininkė priminė keletą šio žanro literatūros kūrėjų lietuvių. Labiausia žinoma yra Birutė Mackonytė. Rašytoja už savo kūrybą pelniusi diplomų ir premijų, tarp jų – ir leidyklos „Baltos lankos“ įsteigtą „Gintarinės kilpos“ premiją už geriausią detektyvinį kūrinį. Į klausimą, kodėl lietuviai beveik nerašo detektyvinės literatūros, viena renginio dalyvė replikavo, kad galbūt todėl, jog visas mūsų gyvenimas esąs kaip detektyvas.
   Pasidaliję nuomonėmis, ar detektyvinė literatūra neskatina smurto, vakaro dalyviai mėgavosi svečių – Kepalių teatro artistų spektakliu „Detektyvas“. Spektaklį režisavo kolektyvo vadovė Rita Katinaitė. Kepaliečiai idėjų kūrybai semiasi iš kaimo gyvenimo. Ne išimtis ir šis jų darbas, sukėlęs tiek daug žiūrovų emocijų.

                                               Aleksandra Stulginskienė
                              Linkaičių filialo vyresn. bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09