Renginiai

Minėjo Tarptautinę vaikų knygos dieną

  2016-04-06



Balandžio 4-ąją Vaikų literatūros skyrius paminėjo Tarptautinę vaikų knygos dieną.

    Balandžio 4-ąją Vaikų literatūros skyrius paminėjo Tarptautinę vaikų knygos dieną.
    Ta proga bibliotekoje apsilankė „Saulės“ pagrindinės mokyklos 2 b klasės mokiniai. Pravėrę bibliotekos duris, tarsi  Alisa į stebuklų šalį, vaikai papuolė į žaidimų pasaulį. Antrokams bibliotekininkės padovanojo knygų skirtukus, kuriuos vaikai turėjo patys nusispalvinti, o tie, kurie nenorėjo spalvinti įprastomis piešimo priemonėmis, galėjo meninius gabumus išbandyti kurdami neregėtus vaizdus ant šviesų ir smėlio staliuko. Dar bibliotekininkės vaikus pakvietė žaisti literatūrinius žaidimus: surasti pasakų personažams poras, sudalyvauti dėlionių konkurse. O daugiausia dėmesio sulaukė žaidimai su judesių sensoriumi. 
Vaikų literatūros skyrius turi gražią tradiciją – Tarptautinės vaikų knygos dienos proga apdovanoti geriausius jaunuosius skaitytojus. Šiemet vienu tarp  geriausiųjų buvo kaip tik 2b klasės mokinys Dominykas Serpauskas. Jam įteikta Roald Dahl knyga „Stebuklingieji Džordžo vaistai“. Apdovanoti neliks ir kiti geriausieji jaunieji skaitytojai: Diana Arlauskaitė, Nedas Bidlauskas, Gabija Pakatiliūtė ir Martyna Ripskytė.  Jiems artimiausiu metu taip pat bus įteiktos knygos.
    Ir tai dar ne viskas. Balandžio 18 d. 12 val. visus miesto pradinukus kviečiame į Klaipėdos jaunimo teatro spektaklį „Knygų personažai atgyja“, kuris vyks Joniškio kultūros centre. Tai bibliotekos dovana mažiesiems skaitytojams.
                                                                                                
Dovilė Kurlienė
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09