Apie mus

Naujienos

  2016-04-19



Sakoma, pirmadienis – sunki diena. O Joniškio miesto pradinukams pirmadienis – balandžio 18-oji buvo visai nesunki, o puiki ir džiugesio kupina diena.

  Sakoma, pirmadienis – sunki diena. O Joniškio miesto pradinukams pirmadienis – balandžio 18-oji  buvo visai nesunki, o puiki ir džiugesio kupina diena.
   Jono Avyžiaus viešoji biblioteka dovanojo vaikams Klaipėdos jaunimo teatro spektaklį „Knygų personažai atgyja“. Spektaklio idėja – sužadinti vaikų norą paimti į rankas knygą ir atrasti jos stebuklingą pasaulį. Spektaklis vyko Kultūros centro koncertų salėje. Sugužėjo apie 300 mažųjų žiūrovų. Kai šviesos užgeso, iš visų salės kampų pabiro įvairiausių pasakų personažai. Aktoriai literatūrą pavertė kitokiu nei paprastai – interaktyviu ir patraukliu žaidimu. Šeši personažai iš vaikų literatūros klasikos kūrinių, tokių, kaip „Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“, „Pepė Ilgakojinė“, „Batuotas katinas“, atgijo ir stebino ne tik muzikalumu, bet ir atliktais akrobatiniais triukais, netikėtomis išdaigomis. Vaikams kartu su personažais teko pasimankštinti, išmokti burti ir patriukšmauti. Smagiai leidžiamas laikas praskrieja akimirksniu. Ir tada pagalvoji, kad jeigu visi pirmadieniai būtų panašūs į šį, gyventi būtų daug šviesiau.                                                                              
Dovilė Kurlienė
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09