Apie mus

Naujienos

  2016-04-25



Balandžio 23 d.Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės proga Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Kriukų filialas surengė tradicinę Jurginių šventę „Pabuskime su gamta ir knyga“ prie Blauzdžiūnų knygų išdavimo punkto.

    Balandžio 23 d.Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės proga Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Kriukų filialas surengė tradicinę Jurginių  šventę „Pabuskime su gamta ir knyga“ prie  Blauzdžiūnų  knygų išdavimo punkto.
   Simboliškai versdama etnoknygos lapus bibliotekininkė ir kultūros renginių organizatorė Violeta Navickienė priminė Jurginių papročius ir tradicijas. Šalia esančios sodybos šeimininkė į ganyklą išvedė arklį, kuris pagal senolių tradiciją pavaišintas duonos rieke, o šeimininkei įteikta šermukšnio ir šventinta kadagio šakelės. Kad metai būtų geri ir derlius gausus, arimo vagoje buvo užkasta duonos riekė ir Jurginių margučiai. 
   Dalyviai klausėsi Maldenių folkloro ansamblio atliekamų dainų, žaidė įvairius žaidimus, vaišinosi skaniais barščiais, kiaušiniene ir kitokiais gardumynais. 
    Aktyviausiems renginio dalyviams, organizatoriams ir svečiams padėkota knygomis, kartu visus paraginant nepamiršti skaitymo ir bibliotekos.

                                                            Lionė Adomaitienė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09