Apie mus

Naujienos

  2016-04-27



Balandžio 27-ąją Bariūnų filiale susirinko Bariūnų kaimo bendruomenės moterys į rytmetį „Knygų skaitymas – puiki terapija“.

   Balandžio 27-ąją Bariūnų filiale susirinko Bariūnų kaimo bendruomenės moterys į rytmetį „Knygų skaitymas – puiki terapija“.
    Į renginį atvykusios Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus darbuotojos Eglė Šukienė ir Rita Brazauskienė pristatė keletą populiarių ir skaitytojų pamėgtų knygų – naujausią aktorės  Gražinos  Baikštytės  knygą  „Gyvenimas kaip teatras“, Dalios  Kutraitės „Dalia Kutraitė kalbina“. Taip pat Eglė papasakojo apie maisto kultūros ir istorijos  knygą „Prie stalo visa Lietuva“, kurioje galima rasti ir  Joniškio krašto įžymių žmonių  valgių receptų. 
Šmaikštaudama apie  amžiną  moterų problemą – neturėjimą kuo apsirengti,  Rita  pristatė A. Gilytės knygą „Spintologija“ ir  J. Baumgartner „Ką apie tave sako apranga“. 
  Kartu su bibliotekininkėmis atvykusios Joniškio rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro darbuotojos Lina Martinaitienė ir Monika Vilkaitė padovanojo moterims grožio ir relaksacijos  procedūrą – parafino vonelę rankoms, parodė keletą atpalaiduojančių pratimų rankoms.
   Balandžio 28-ąją  į biblioteką atskubėjo  Bariūnų vaikų darželio vaikai į rytmetį „Biblioteka kviečia užeiti ir pasisvečiuoti“. 
   Rytmetis prasidėjo pasivaikščiojimu po biblioteką, kur  bibliotekininkė vaikams aprodė pačias įdomiausias bibliotekos vietas, kokie įdomūs dalykai ir paslaptys jose slypi.  Vaikučiai sužinojo, kad internautų buveinėje tūno virtualūs informacijos ir žinių  ištekliai, o bibliotekos katalogai padeda greičiau surasti knygą bibliotekoje. Įdomiausia vaikams buvo pasėdėti bibliotekininkės kėdėje, dėlioti atspaudus ir pasirašyti.
    Pasižvalgius po naujausių knygų parodėlę,  bibliotekininkė vaikams paaiškino, kad knygos bibliotekoje yra suskirstytos pagal amžiaus grupes ir lentynose sudėtos atitinkama tvarka.  Darželinukai pasimokė, kaip tvarkingai ir  teisingai padėti knygas į lentyną.
                                                                 Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė
                                                                Bariūnų filialo vyr. bibliotekininkė
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09