Apie mus

Naujienos

  2016-04-29



Balandžio 27 d., Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu J. Avyžiaus viešosios bibliotekos Plikiškių filiale vyko viktorina „Jei skaitysi – tai žinosi“, kurioje dalyvavo 1-4 klasių mokiniai.

   Balandžio 27 d.,  Nacionalinės  Lietuvos bibliotekų savaitės metu  J. Avyžiaus viešosios bibliotekos Plikiškių filiale vyko viktorina „Jei skaitysi – tai žinosi“, kurioje  dalyvavo 1-4 klasių mokiniai.
   Jiems iš anksto buvo pateikti klausimai su teisingais atsakymais apie Lietuvos ir lietuvių kalbos istorijas, knygų autorius, veikėjus.  Vaikai, rimtai pasiruošę, išbandė savo žinias atlikdami viktorinos užduotis. Vieni raštu atsakinėjo į klausimus, kūrė pasakos pabaigas, prisiminė kuo daugiau patarlių apie knygas ir skaitymą. Kiti pradinukai skubėjo perskaityti pasaką apie pagranduką ir ją iliustruoti,  o mažiausieji sekė pasaką apie ropę bei iš duotų paveikslėlių su pasakų veikėjais turėjo rasti tikruosius, juos suklijuoti eilės tvarka. Smagiausia užduotis laukė vaikų, kurie per duotą laiką ieškojo ir turėjo užrašyti kuo daugiau pasakų, mitologinių sakmių pavadinimų  su skaitvardžiais bei maisto pavadinimais. Šioje užduotyje geriausiai sekėsi trečiokams Lukui ir Airidui. Susumavus rezultatus, viktorinos nugalėtoja tapo antrokė Odeta, kuriai bibliotekininkė padovanojo knygą ir saldų prizą, antra bei trečia vietos atiteko ketvirtokėms Agotai ir Sandrai.
  Renginio pabaigoje bibliotekininkė pristatė ir pradžiugino vaikus  naujomis gautomis knygelėmis, pasidžiaugė vaikų žiniomis ir paragino dar daugiau skaityti.


                                                  Aušra Kriščiūnienė 
                              Plikiškių filialo vyresn. bibliotekininkė 

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09