Apie mus

Naujienos

  2016-05-01



Susitikimas su aktore Gražina Baikštyte. Kasmet Nacionalinės bibliotekų savaitės proga biblioteka joniškiečius pakviečia į susitikimus su įdomiais žmonėmis.

    Susitikimas su aktore Gražina Baikštyte. Kasmet Nacionalinės bibliotekų savaitės proga  biblioteka  joniškiečius  pakviečia į susitikimus su įdomiais žmonėmis.
     Balandžio 26 d. Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos kvietimu  Joniškyje svečiavosi  aktorė Gražina Baikštytė.
Aktorė filmavosi 40 kino ir televizijos filmų, tarp kurių   reikšmingiausi: „Paskutinis fortas“, „Mažasis rekviem lūpinei armonikėlei“, „Atradimas“. Dar 1969 m. Liudo Ruiko padaryta  meninė nuotrauka  „Gražina“  pelnė sėkmę ne tik fotografui, bet ir Gražinai Baikštytei.  Žurnalo viršelyje išvydęs nežemiško grožio, gilių akių merginą vienas Moldovos kino režisierius atvažiavo į Lietuvą jos ieškoti ir pasiūlė Gražinai filmuotis jo kuriamame kino filme. Pajutusi,  kad aktorystė  yra  jos pašaukimas,  Gražina  nusprendė tapti profesionalia  aktore ir sėkmingai įstojo į  Valstybinį kinematografijos institutą Maskvoje. Pasibaigus kvietimams filmuotis, aktorė atrado naują savo talentą – rašyti. Anot viešnios, literatūrinius gabumus ji paveldėjo iš savo tėvelio. 
    Susitikimo metu G. Baikštytė  pristatė jau antrąją savo knygą – „ Gyvenimas kaip teatras“, į kurią sudėti interviu su įžymiais, aktorės gyvenimo kelyje sutiktais Lietuvos kino ir teatro aktoriais.   
Valandėlė pas senelius. Balandžio 28 d. Viešosios bibliotekos  Skaitytojų aptarnavimo skyriaus darbuotojos aplankė „Santaros“ senelių namų gyventojus. Susitikimo metu gražiausi posmai senoliams skambėjo artėjančios Motinos dienos proga.  Bibliotekininkėms talkino vargonininkas Alvydas Kiseliauskas. Gražios eilės, lyrinės melodijos graudino senelius, ne vienas prisiminė savo mamą. Tradiciškai bibliotekininkės padovanojo knygų kraitelę, o guviosios  senolės Onutė ir Paulina tuoj išsirinko sau po knygą. Palinkėję sveikatos,  pažadėjome  pas senelius vėl apsilankyti gegužę. 
Susitikimas su bibliotekos globėja Sofija Jonaityte. Nacionalinę bibliotekų savaitę rajone vainikavo balandžio 29 d. Viešojoje bibliotekoje surengtas susitikimas su bibliotekos globėja Sofija Jonaityte, jos dovanotų knygų lentynos pristatymas. 
    Joniškio rajono garbės pilietė, Nacionalinio operos ir baleto teatro solistė, kraštietė S. Jonaitytė mūsų biblioteką oficialiai globoja nuo 2014 metų pagal projekto „Bibliotekos pažangai“ iniciatyvą „Atrask vaikystės biblioteką“, nors abipusė bičiulystė vyksta jau ne vienerius metus. Lankydamasi tėviškėje gerbiama Sofija kaskart apsilanko bibliotekoje, dovanoja knygų, Nacionalinio operos ir baleto teatro  žurnalą „Bravissimo“.      
    Susitikimo metu bibliotekos globėja dalijosi mintimis apie skaitymo poveikį žmogaus asmenybei, savo mylimas knygas, ypač didžiausias moralines ir dorovines vertybes skleidžiančią A. Sent-Egziuperi knygą „Mažasis princas“, kurią kaskart vėl  skaitydama  atranda vis naują prasmę.  
    Būdama Šv. Kazimiero ordino narė S. Jonaitytė kalbėjo, kad dorovės idealų reikia semtis iš  Lietuvos karalaičio Kazimiero, kunigo monsinjoro  Kazimiero Vasiliausko gyvenimo ir veiklos. Sofija paskaitė keletą minčių iš neseniai bibliotekai padovanotos Ramunės Sakalauskaitės knygos apie mons. K.  Vasiliauską  „Gyvenimas, koks jis buvo“. 
Simbolinio susitikimo proga S. Jonaitytei įteiktas bibliotekos globėjos sertifikatas,  o globėja padovanojo bibliotekai dar dvi knygas: „Malio ir Kilos nuotykiai“ ir psichologinio žaidimo knygutę „Laimės kelias“.  
     Už gražią kultūrinę bendrystę, globėjišką veiklą garbiai kraštietei dėkojo rajono mero pavaduotoja Vaida Aleknavičienė, bibliotekos direktorė Jovita Šimkevičiūtė, rajono tarybos narys Liudas Jonaitis, kiti joniškiečiai. 
     Renginį muzikiniais akcentais nuspalvino Joniškio A. Raudonikio meno mokyklos muzikantai, vadovaujami mokytojos Zitos Gaškauskaitės, ištrauką iš „Mažojo princo“ skaitė bibliotekininkė Rita Mačiukienė.  

                                                                        
Eglė Šukienė
                                                                    Violeta Vilčiauskienė
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09