Renginiai

Įvykę renginiai

  2016-05-02



Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Žagarės miesto filialas kiekvienais metais organizuoja įvairius renginius Nacionalinės bibliotekų savaitės metu.

    Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Žagarės miesto filialas  kiekvienais metais organizuoja įvairius renginius Nacionalinės bibliotekų savaitės metu.
    Kadangi ne visi mokiniai turi galimybę ar noro ateiti į biblioteką, šiemet bibliotekos darbuotojos pačios lankėsi Žagarės gimnazijoje balandžio 26 ir 27 dienomis. Lietuvių kalbos mokytojos Birutė Skiparienė ir Vilija Arlauskienė mielai priėmė  į savo pamokas bibliotekininkes.   Pavasarėjant mokiniams jau sunku susikaupti, nebesinori kažkokio rimto darbo per pamokas, tad jiems buvo pasiūlyta susipažinti su internete esančiais įvairiais naudingais dalykais. Bibliotekininkės jiems pasiūlė apsilankyti įvairiausiose svetainėse, kur galima ne tik žaisti, bet ir stebėti lėktuvų skrydžius, tikrintis lietuvių kalbos, geografijos žinias. Mokiniams buvo pristatytos skaidrės apie įvairias Lietuvos ir užsienio bibliotekas, papasakota apie bibliotekininko profesiją, studijas. Vaikai klausinėjo apie darbą bibliotekoje, pasakojo apie savo patirtis joje.  
Vaikai liko patenkinti bibliotekininkių viešnage. Mokiniai  su mokytojomis nutarė aplankyti  modernią Šiaulių  Povilo Višinskio viešąją  biblioteką, aplankyti spaustuvę Šiauliuose,  taip  paminint ir Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną. 
Balandžio 28 dieną įvyko informacinė valandėlė „Aš smalsus – man viskas įdomu“. Į renginį atskubėjo būrys Žagarės gimnazijos pirmokų, kuriuos atlydėjo mokytoja Virginija Briedienė. Dauguma vaikučių bibliotekos duris pravėrė pirmą kartą, todėl jiems buvo viskas įdomu – kaip sudėtos knygos, koks yra skaitytojo bilietas, ką dar galima veikti bibliotekoje.     Renginio metu vaikai sužinojo, kur knygelės gyvena, kaip reikia elgtis bibliotekoje, kaip galima tapti skaitytoju, kaip išsirinkti knygas, kaip tinkamai su jomis elgtis. Pristatytos naujos, spalvingos ir nuotaikingos knygelės mažiesiems, parodytos seniausios, sunkiausios ir mažiausios knygos, esančios bibliotekoje,  atsakinėta į susirinkusių smalsučių klausimus. 
      Pakeliavę ir pasižvalgę po knygų šalį, nemažai sužinoję ir pažadėję dar ne kartą apsilankyti, mokiniai išskubėjo į pamokas.
                                                                
Aušra Jonuitytė ir 
                                                             Vitalija Kurauskienė,
                                                      Žagarės miesto  filialo darbuotojos
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09